De personal assistant in je broekzak

De mogelijkheden van internet op je mobiel, het downloaden van apps(mobiele applicaties) en de ontwikkelingen op gebied van touch beginnen de laatste maanden eindelijk duidelijk impact te maken in de usability hoek. Waren in eerste instantie voornamelijk (veelal merk gerelateerde) ‘fun’ apps beschikbaar, steeds vaker zie je merken meer tijd besteden aan het ontwikkelen van een relevante, gebruiksvriendelijke applicatie/ mobiele website die door alle grote mobiele besturingssystemen te bekijken is. Daarnaast worden veel apps die in eerste instantie alleen door iPhone gebruikers bekeken konden worden, nu ook doorontwikkeld voor de andere grote mobiele platforms(Android en Symbian).

De verschuiving van ‘leuk’ naar service-gerelateerde diensten voor mobiele telefoons hebben ook duidelijk hun impact op de hoeveelheid aandacht die besteed wordt aan usability en interaction design.

De consument heeft steeds hogere verwachtingen van een merk en bijbehorende website en ook aan de online service die geboden wordt worden steeds hogere eisen gesteld. Vanuit een location based perspectief van ‘waar ben ik nu’, ‘wat kan ik hier doen’ en ‘hoe kom ik daar’ kan een merk een zeer relevante merkrelatie opbouwen met een klant. Daarnaast kan ook een tool met actuele tips/ relevante informatie van grote waarde zijn voor een gebruiker. De mogelijkheden zijn eindeloos, waardoor een gebruiker steeds meer waarde zal gaan hechten aan de betrouwbaarheid, functionaliteit, actualiteit en relevantie van de aangeboden dienst. Andere belangrijke onderwerpen om rekening mee te houden zij privacy en veiligheid, zeker op het moment dat er mobiel betalingen gedaan worden.

Voor veel bedrijven is nu het moment om hier op in te spelen en een mobiele dienst aan te bieden die een relevante rol kan spelen in het leven van de gebruiker. Op het moment dat je de ‘personal assistant’ van je doelgroep kan zijn, zit je als merk altijd in hun broekzak.

Aangezien het aantal beschikbare mobiel geschikte websites en applicaties met de dag uitbreidt, in deze blogpost alvast een aantal voorbeelden die er qua relevantie, usability, design en/of functionaliteit uitspringen.

01-04-10 Gepost door: Simone Keijzer Comments (0) Categorie: technologie

Add Comment


E-Mail addresses will not be displayed and will only be used for E-Mail notifications.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

 
Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.