Realtime Game Video Streaming Platform

Dat is maar de term die ik er zelf aan knoop. Men neme een super krachtige webserver en een paar multi-player gamers. De webserver rekent voor iedere individuele gamer een realtime video stream uit. De mogelijkheden zijn onbeperkt. Met ieder lullig apparaatje dat in staat is om een video stream te tonen zou je dus kunnen gamen. Heb je nog wel een voorziening nodig om je moves (via een controller) te uploaden naar de server. Onlive heeft het voor elkaar. In het diepste geheim *kuch* hebben ze aan het concept gewerkt en sinds kort is het ... live. Zelf ben ik er wild van! Een partij als Onlive is er natuurlijk alles aan gelegen om de laatste rendertechnieken en engines in te zetten. Dus we kunnen onafhanlijk van onze systemen altijd genieten van de meest realistische beelden zonder weer een nieuwe PC te moeten kopen omdat de specs net niet voldoen. Maar zou het stand houden?

Kan je zelf mods maken in games? Een populaire bezigheid onder een klein deel van de game community maar toch. Moet je internet verbinding supersnel zijn i.v.m. lags (vertragingen tijdens het spelen)?. Zijn er meer issues? Lord Kat (let op! june 2010) heeft er zo zijn eigen kritische blik op.

22-09-11 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comment (1)

Reacties

Robin - 2011-11-24 23:49

Nou Maarten blijkt dat ik toch een beetje gelijk had. De kwaliteit van de games en dan met namen de resolutie is bedroevend.

Add Comment


E-Mail addresses will not be displayed and will only be used for E-Mail notifications.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA