Dingen tekenen die je niet kunt zien! Augumented Reality?

Wederom dank aan Andre voor deze mooie en intrigerende link. Een sneakpreview van de nieuwe Volvo S60. Op Facebook tref je de volledige versie aan. Een blinde krijgt als enige buitenstaander de nieuwe S60 te zien. "I promise I won't look". In de ontwerpstudio's van Volvo slaat hij zijn slag. Vanaf zijn geboorte blind maar heeft de gave om op de tast beelden in zich op te nemen. Om ze vervolgens met handen te schilderen. Het resultaat? Het gevaar van internet schuilt hem wel een beetje in het soms rauwe medium. Ik zag wel iets wat op een Volvo leek en veel vetvlekken op de nieuwe S60. Waar je alleen maar kleine fragmenten van zag. Maar toch pakt de film je in z'n puurheid. Ook al is het natuurlijk een viral. De liefde voor het vak van Volvo raakt je zoals de kunstnaar de auto aanraakt.

18-02-10 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comments (0)

Wij presenteren u: het Robeco Zomerconcerten platform

Met trots vermelden wij dat het, door Zicht ontworpen en gerealiseerde platform van Robeco Zomerconcerten, vandaag officieel is gelanceerd. Van 1 juli tot en met 31 augustus kunnen muziekliefhebbers van verschillende stijlen weer voor een zomerse avond terecht in het Concertgebouw in Amsterdam. Het platform is het begin van een (door Zicht online ontwikkelde) meerjarenstrategie. De komende jaren zal het platform steeds meer uitgebouwd en interactiever worden.Het nieuwe platform biedt alle informatie rondom de Robeco Zomerconcerten. Zo is er bijvoorbeeld naast een uitgebreide evenementenkalender, ook inspirerende en interactieve informatie over de artiesten waardoor de voorpret bij aanschaf van de kaarten al kan beginnen. Kaarten voor het zomerse festival zijn vanaf VANDAAG verkrijgbaar via www.robecozomerconcerten.nl.17-02-10 Gepost door: Dimitri Hubregtse Comments (0) Categorie: campagnes

Muziek, films en e-books

Al tijden erger ik me aan al het gezeur van platenmaatschappijen, filmstudios en sinds kort ook uitgeverijen, rondom het illegaal downloaden en sharen van mp3's, films en nu dus ook e-books. Laat ik voorop stellen dat ze gelijk hebben in hun bewering dat als iedereen maar kopieert, deelt en download uit illegale bron, zij niks meer verdienen en dat het einde van hun bedrijfstak zou betekenen.

Maar, ik vind ook dat deze 3 takken van de entertainmentindustrie eigenlijk geen recht van spreken hebben, aangezien er vrijwel niets wordt ondernomen om de mensen van het downloaden en sharen af te krijgen. Ja, je kunt stichting Brein op je dak krijgen. Maar dat zet niet echt zoden aan de dijk natuurlijk; zelfs met een wettelijk verbod op het illegaal verspreiden van auteursrechtelijk beschermd materiaal zul je er mensen niet van kunnen weerhouden dit toch te doen, laat staan dat het allemaal te controleren is.

16-02-10 Gepost door: Jelle-Jan van Veelen Comments (3) Categorie: film

Gemeentebelastingen Rotterdam: Zicht online

Gemeentebelastingen Rotterdam heeft na een pitch voor Zicht online gekozen. Zicht gaat de meerjaren strategie vormgeven. De strategie zorgt ervoor dat de Rotterdamse belastingbetaler weet waarvoor hij zijn belasting betaalt en het resultaat ook zelf ervaart. Daarnaast neemt de strategie de service van de Gemeentebelastingen onder de loep en maakt deze menselijker en persoonlijker. Voortvloeiend uit de strategie creŽert Zicht online een activerende campagne over hondenbelasting.

Binnenkort meer...

11-02-10 Gepost door: Dimitri Hubregtse Comments (0) Categorie: algemeen

Rotterdamse initiatieven uit de grond gestampt

Afgelopen week bereikte ons het nieuws dat Rotterdam de trotse thuisbasis mag zijn van vernieuw(en)de initiatieven. Online design magazine Fontanel vernieuwde hun online omgeving en een dag later is het creatieve platform Pytch gelanceerd. Een kleine inspirerende introductie van beiden.

Fontanel

Het online design magazine Fontanel is ooit opgestart door drie vrienden die erachter kwamen dat hun studie niet uitdagend genoeg was. Daaruit ontstond Fontanel. Zelf omschrijven ze het als volgt:

Fontanel is het grootste online design magazine van Nederland met een scherpe blik op design en beeldcultuur. Een unieke en diverse groep van jong talent, professionals en de creatieve massa bezoeken een authentieke mix van dagelijkse inspiratie en verdiepende specials.

Het magazine is een online inspiratiebron, maar biedt ook verdieping aan binnen de designwereld (off-en online). Daarnaast attendeert het magazine je op verscheidene events, waar je bij moet zijn. Zeker als het magazine je inspireert!

Bookmark deze dus snel!

Pytch

Een nieuw creatief platform om de creatieve industrie met elkaar te verbinden. Dat is Pytch. Het inspireert, motiveert, engangeert en visualiseert de Nederlandse creatieve industrie. Door verschillende interviews en een start-up gids helpt het platform ook de startende entrepeneurs om hun eerste schreden te maken. Ook zet het platform de belangrijkste social media in om in contact te komen met de creatieve industrie. Volg het platform bijvoorbeeld via Twitter. Maar niet voordat je de Twitter van Zicht online volgt natuurlijk!

02-02-10 Gepost door: Dimitri Hubregtse Comments (0) Categorie: internet

En, willen we nu allemaal een iPad?

Apple iPadDe hype over het langverwachte Apple tablet nam de afgelopen weken enorme vormen aan. Iedereen had wel een mening over wat het apparaat wel en niet zou (moeten) kunnen. Gisteren verbrak Apple het grote gissen, en Steve Jobs presenteerde daar hťt revolutionaire apparaat waar de hele wereld op zou zitten te wachten: de iPad.

Ik moet toegeven: het is een mooi apparaat. Maar dat is vaak zo met Apple spullen. Maar zou ik er eentje kopen (even afgezien van het feit dat ik net een simpel netboekje heb gekocht)? Waarschijnlijk wel, als je er gewoon een SD- of CF-kaartje in zou kunnen doen om je foto's op te bekijken, of als je gewoon je camera via een USB-kabel eraan kon hangen. En het zou ook handig zijn om het ding op een grotere monitor of TV aan te sluiten met HDMI. En bijvoorbeeld twee of meer dingen tegelijk doen, zoals een beetje surfen op internet en tegelijk je mail open hebben staan.

Apple iPad failMaar helaas, niets van dat alles. Geen cardreader. Geen USB aansluiting. USB staat nota bene voor Universal Serial Bus. Maar bij Apple heb je een verloopstukje nodig om een USB apparaat aan te kunnen sluiten. Een andere standaard voor (bijvoorbeeld) het aansluiten van een externe monitor of TV is HDMI, maar ook dat ontbreekt. En zelfs multitasken kan niet. Iets wat mijn Windows 3.11 PC 15 jaar geleden al wel kon. En wat zelfs mijn simpele Sony Ericsson telefoon van 6 jaar geleden moeiteloos deed.

Verder zijn er nog een heleboel nadelen te noemen: Geen Flash plugin, geen camera, afwijkend SIM-kaart formaat (voor de 3G versies), en last but not least: Apple bepaalt wat je op je iPad mag installeren, en niemand anders.

Al mijn sentimenten worden verder aardig verwoord in de volgende 2 artikelen:
How A Great Product Can Be Bad News: Apple, iPad, and the Closed Mac
8 Things that suck about the iPad

Dus, wil ik een iPad? Nee.

28-01-10 Gepost door: Jelle-Jan van Veelen Comments (9)

What the F is Google Wave!?

Als je dit ziet snap je het pas.

09-01-10 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comments (0) Categorie: internet

Photoshop Tip: Text Wrap

Alweer een Photoshop tip? Ja sorry alweer :S... Ik kon deze gewoon niet laten liggen en moest dit even kwijt. Ik kom er eigenlijk ook maar net achter, samen met Roy.

Het probleem van photoshop is dat het natuurlijk geen tekst opmaak programma is en tijdens het webdesign process moet je natuurlijk wel eens wat tekst opmaken. En mijn probleem is altijd: de tekst rondom plaatjes. Ik deed het altijd op verschillende hele onhandige manieren, maar wat ik nu laat zien is echt zoveel handiger.

08-01-10 Gepost door: Jeroen Guichelaar Comments (2) Categorie: technologie

Photoshop Tip: Smart Objects

Zo eindelijk kan ik weer een blogpost doen! En natuurlijk weer met een photoshop tip! Kreeg laatst nog een leuke reactie van iemand op twitter die een oude tip van mij vond op het blog. En toen bleek maar weer, alles wat voor mij zo voor de hand ligt is voor een ander weer een nieuwtje.†

Het bestaat al een tijdje, maar het is toch iets wat ik echt elke dag weer gebruik en zo handig is (af en toe ook niet, maar dat later): Smart Objects.
30-12-09 Gepost door: Jeroen Guichelaar Comments (0) Categorie: technologie

E-reader winnen met de Zicht QuizmasGame?

2009 was een goed jaar voor Zicht met uitdagende projecten, ambitieuze klanten en verse collega's. We kijken tevreden terug en vol ambitie vooruit naar 2010.

Ook zetten we een aloude traditie voort, maar wel in een nieuwe vorm: de Zicht QuizmasGame. De Zichters blikken terug op 2009 met een persoonlijke anekdote en een bijpassende quizvraag.
Test je kennis en maak kans op een van de prijzen waaronder een schitterende E-reader!

ZichtQuizMasGame

23-12-09 Gepost door: Seb van Deursen Comments (3) Categorie: bureau