Niet te missen reclame op websites met Wibiya.

Je kent ze vast wel. Af en toe verschijnen ze ondermeer nu.nl en de Telegraaf. Van die adds die dwars over je content heenknallen. Het eerste wat je doet is zoeken naar het kruisje zoeken om het†weg te klikken. Maar het kan ook anders. Deze notificatie vorm kwam ik tegen op Erwinblom.nl†(tip van Jelle). Even wachten en rechtsonder in je scherm popt een notificatie schermpje op dat je echt gaat lezen en waaraan je je niet aan zal irriteren. Het blijkt een functie uit de Wibiya toolbar te zijn. Sta nu al te trappelen om hem een keer met goed gevoel te kunnen toepassen.

17-11-09 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comments (2) Categorie: internet

Dropbox en de extra gratis 250Mb

Facebook, Twitter, Google Wave en nog veel meer....nu kan ik aan mijn rijtje weer een dienst toevoegen:†Dropbox! Op de website van Dropbox kan je zelf kijken hoe het werkt en ik raad jullie aan echt een account aan te maken. In steno: Dropbox plaatst een folder op je systeem die continu in sync is met een online folder. Diverse folders kun je tevens online sharen met anderen. Ook kan je op meerdere PC's dropbox clientsoftware draaien. Zit je op een vreemd systeem? Alles kan via een webbrowser ingezien en bewerkt worden. Waar ik helemaal weg van was is hetvolgende: Naast 2 Gb gratis ruimte (betalen doe je bij 50 Gb en 100 Gb) kan je 250Mb extra verdienen als je zes stappen doorloopt en daarmee Dropbox guru gaat worden. Na het aanmaken van een account heb je er al direct een paar opzitten en de drempel voor de laatste zijn heel laag. Kijk maar:

16-11-09 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comments (7) Categorie: internet

Goede doelen heiligen alle middelen!

Normaal gesproken zul je in onze blog weinig promotie vinden voor ons werk dat we maken als bureau. Maar in dit geval betreft het een onderwerp dat we als bureau belangrijk genoeg vinden om een uitzondering te maken. Het betreft namelijk de strijd tegen kinderarbeid die Terre des Hommes voert. Zicht ontwikkelde daarvoor een online campagne, met daarin een prominente rol voor ene Fancy uit New Delhi, recruiter voor werkzaamheden die door kinderen in AziŽ werkelijk worden uitgevoerd.

Fancy is overal aanwezig met zijn 'campagne' om nieuw personeel te werven. Je komt hem waarschijnlijk nog wel ergens tegen...
Gelukkig kun je zelf ook wat doen tegen kinderarbeid! Ga naar www.talents4asia.com en draag je steentje bij!

12-11-09 Gepost door: Seb van Deursen Comments (0) Categorie: campagnes

Ukraine's got talent?

They do.

Ongelooflijke live zand-animatie van een dame uit de OekraÔne, als je hem nog niet gezien heb zeker even kijken, en doe je geluid aan.

19-10-09 Gepost door: Gerard van Helden Comments (0) Categorie: entertainment

De ondergang van Buma en het domino effect

Er is in de media al veel over gemeld. Het onzalige idee van Buma om geld te gaan vragen voor het embedden van content. Ik zal de discussie hier niet overdoen. Dit filmpje heb ik via Sargasso gevonden en ga ik ook eens even lekker embedden. Het is een bekende klassieker maar met deze actuele ondertitels erg sterk. En dat domino effect? Kijk zelf maar.

10-10-09 Gepost door: Maarten van Maarschalkerwe.. Comments (0) Categorie: film

Wat nou b r e e d b e e l d

Via een Andre kreeg ik deze link binnen. In eerste instantie dacht ik:"...kennen we wel". Een televisie nabouwen in Flash en laten zien hoe cool die is. Maar de grap zit hem in de content. Die is echt super goed. Daarom zet je automatisch het scherm aan met Ambient en kies je de bioscoop breedbeeld variant. Je krijgt echt het gevoel anders iets te missen. Nu thuis nog zo'n ding in het echt ;-)

08-10-09 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comments (2) Categorie: gadgets

Google Maps & privacy in kindertaal

Hoe Google Maps omgaat met privacy is voor velen een belangrijk item. Vooral de Japanners zitten over dit onderwerp nogal in. Om iedereen uit te leggen hoe het werkt heeft Google daarom een animatie gemaakt die kinderlijk eenvoudig duidelijk maakt hoe het precies werkt.

02-10-09 Gepost door: Simone Keijzer Categorie: internet

Zoekwoorden

Soms is het leuk om even door je statistieken te bladeren, en te kijken waar mensen allemaal op zoeken (en daarmee blijkbaar ook op je site terechtkomen).

Voor blog.zicht.nl heb ik dat ook net even zitten doen, en dit zijn de leuksten van de afgelopen maand:

  • voeding bosjesmannen
  • luizen in fristi
  • een font
  • hele goeie
  • papegaai afbeeldingen

Ondanks het feit dat de meesten wel te herleiden zijn, is het toch leuk om te zien dat mensen dat een weblog van een online communicatiebureau, zoveel bezoekers met verschillende interesses weet te trekken :)

01-10-09 Gepost door: Jelle-Jan van Veelen Comments (0)

(Bijna) realtime vliegverkeer tracken

Net heb ik me even zitten vergapen aan Casper, een applicatie van het Haarlemse bedrijf Frontier. Ze bouwen tools voor de vliegtuigindustrie, en hebben op casper.frontier.nl een demo van ťťn van die tools gezet.

Casper

Een prachtig voorbeeld van een handige applicatie, die gebruik maakt van gratis verkrijgbare tools en data. De positie, hoogte en†vliegtuigidentificatie wordt door Frontier zelf uit de lucht geplukt†met een ADS-B receiver. Verdere data over de vliegtuigen komt uit databases van vliegtuigspotters of uit Wikipedia.†Om alles te visualiseren hebben ze Google Maps gebruikt, en tenslotte is alles op een hele nette manier in Flash aan elkaar geknoopt.

Behalve het (bijna) realtime bekijken van het vliegverkeer rond Schiphol, kun je ook terug in de tijd kijken en alles (al dan niet versneld) afspelen. Heel gaaf.

17-09-09 Gepost door: Jelle-Jan van Veelen Comments (10)

Overtreffende trap

Na Anita en Ed (zie vorige post) kom je al snel bij die ander supergroep: The Beatles. Ze kunnen bij mij een potje breken. De muzikale ontwikkeling die zij doorgemaakt hebben in amper 7 jaar is bizar.

En nu is er The Beatles : Rock Band zodat je thuis zelf mee kunt spelen op Xbox of Wii. En tsja met zo'n band moet je wel voor kwaliteit gaan: wat een fraai potje graphics! Neem bijv. de Opening Cinematic die bij het spel hoort. Of de commercial waarin ''we samen met de lads" over Abbey Road lopen. Mooi hoor.

The Beatles : Rock Band - I'm gonna get me one!

10-09-09 Gepost door: Paul Traas Comments (0)