Twitter in beeld...en op de kaart

Als je over Twitter al enthousiast bent, dan is er inmiddels een website te vinden die ook zeker de moeite van het bekijken waard is: Daily Booth. Deze website biedt ruimte voor een afbeelding in plaats van 140 karakters...en aangezien er op vrijwel alle telefoons tegenwoordig wel een camera te vinden is, blijkt de site ook nog zeer laagdrempelig te zijn. Je moet alleen wel constant met je eigen hoofd op de foto willen staan...Grappig extraatje is de koppeling met Google Maps, waarin je real time de laatst geuploade foto's (wereldwijd) kunt bekijken.

04-09-09 Gepost door: Simone Keijzer Comment (1) Categorie: internet

Sponsors en voetbal

De bemoeienis van BASE met de voetbalclub die het sponsort (Standard) roept zeer wisselende reacties op. Ik vind het niet meer dan logisch dat een merk in actie komt na een schandalige overtreding zoals die in dit geval begaan is door een Standard speler. Het filmpje waarin je het onderbeen ziet bungelen (http://www.youtube.com/watch?v=EclifFtXixw) is zeer impactvol en toevallig heeft de dader wel heel groot BASE op zijn shirt staan.

Ik zou me als sponsor ook even achter de oren krabben en het lijkt me niet meer dan logisch dat in de onderhandelingen tussen sponsor en club een soort gedragscode wordt meegenomen. Ik zie het dan ook als een mooie kans om dergelijk buitensporig geweld op het veld een halt toe te roepen, want de voetbalwereld zelf heeft hier geen goede antwoorden op.

02-09-09 Gepost door: Seb van Deursen Comments (0) Categorie: brands

WNF confronteert hard

Het Wereld Natuur Fonds (WWF) vraagt wereldwijd aandacht om onze planeet met respect te behandelen. In een nieuwe campagne shockeert en waarschuwt het fonds: "The planet is brutally powerful!" Een harde poster is het gevolg. Gaat dit te ver? (via Fubiz)

01-09-09 Gepost door: Dimitri Hubregtse Comment (1) Categorie: design

Samen een clip maken?

De eternal moonwalk van Michael Jackson is flink in de publiciteit geweest. Een prachtig voorbeeld van "crowdsourcing art". Die term kwam ik laatst tegen. Bekijk de video clip van SOUR eens.

Zingen kan 'ie niet echt maar het inzetten van fans voor een hele leuke clip is hem gelukt. Een ander voorbeeld is in de maak. Ik ben zelf heel benieuwd naar alle creativiteit en het eindresultaat. Een paar freaks hebben Star Wars a new hope in stukjes van 15 seconden gehakt. Nu de vraag aan "the crowd" om een scene uit te zoeken en deze na te bouwen. Op de blog van het project al erg grappige voorbeelden. Zal Zicht een clipje insturen? Aan "the crowd" om dat te bepalen. We horen het graag.

30-08-09 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comments (0)

Google maakt meer kapot dan je lief is

Nu weet ik echter niet of Google voor deze error melding levert (zal niet) maar we kennen het verschijnsel wel dat mensen geplaagd worden door sporen die in deze zoekmachines achterblijven. Maar zo kan het dus ook. Heb je een prachtige database...staat 'ie zo te boek. Ik moest uiteraard alles even uitgummen om het niet persoonlijk te maken.

28-08-09 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comments (0)

Anita en Ed -pret

Spontaan verrast door een vondst op t wereldwijdeweb ... de site van het muzikale duo Anita en Ed.†

Als voorafje moet je even een youtube filmpje ondergaan van Anita en Ed. Bijvoorbeeld deze meezinger, of de vakkundig gecoverde klassieker "Wat gaan we nu eten..."

Over online experience gesproken!

Als je het nog droog houdt dan raden we vervolgens de site van Anita en Ed aan, en dan met name het gastenboek. Fabelachtige hart onder de riem feedback voor de hardwerkende entertainers.
(Check ook even de inzending van Karola en Priscilla op 15 07 09..)

Ontroerend ...† Authentiek met een grote K.

25-08-09 Gepost door: Paul Traas Comments (3) Categorie: entertainment

"Eye candy is a critical business requirement"

Via @ianbarber kreeg ik de volgende tweet:

s/post/slideshow (but still good) RT @stu_axon: Great post on the importance of visual design http://bit.ly/EQppc

Grappig dat het uit de hoek van de developers komt (getuige de opmerking 's/post/slideshow/', wat betekent: vervang "post" door "slideshow"); zeer de moeite waard om even doorheen te klikken. Typisch iets wat bij de visie van Zicht past.

24-08-09 Gepost door: Gerard van Helden Comment (1) Categorie: design

'the average gamer'

"The average gamer, far from being a teen, is actually a 35-year-old
man who is overweight, aggressive, introverted ó and often depressed"

24-08-09 Gepost door: Paul Traas Comments (0) Categorie: algemeen

app.sucker

Tijdens onze maandagochtendmeeting dwaalden mijn gedachten onwillekeurig af na het horen van het buzzword 2009: App.

(just in case: app. = (iPhone) application).

Gelukkig is er youtube, dus in memoriam: "de abzuiger"

onverwacht actueel!

17-08-09 Gepost door: Paul Traas Comments (0) Categorie: entertainment

Days with my father

Zojuist kom ik het verbluffende voorproefje tegen op Philip Toledano's boek: "Days with my father". Een project over zijn vader, die geen Alzheimer heeft, maar niet beschikt over een korte termijn geheugen. Niet teveel woorden over bloggen, gewoon kijken. En neem je tijd. Waanzinnig.

12-08-09 Gepost door: Dimitri Hubregtse Comments (2) Categorie: fotografie