Allemaal zo'n coole avatar?

Pelle avatar

Dimitri heeft er eentje op z'n Twitter staan, maar nu blijkt dat hij stiekem toch niet zo goed kan tekenen en z'n†avatar gewoon ergens anders heeft laten maken ;)

Lijk ik een beetje?

Hier gedaan dus: http://www.faceyourmanga.com/

14-05-09 Gepost door: Jelle-Jan van Veelen Comment (1)

Bigger is better... right?

Altijd maar die kleine URLs, omdat dat allemaal maar zo handig moet zijn! Dit is pas handig voor als je gaat twitteren :D

http://www.hugeurl.com/

13-05-09 Gepost door: Jeroen Guichelaar Comments (0)

The Sixth Sense

Weer een stapje dichterbij Minority Report.. De Willie Wortels van het TED-netwerk laten een mooi staaltje augmented reality zien door een device dat kan helpen bij het vergaren van extra informatie over producten of diensten, mensen die je ontmoet, locaties, het vastleggen van je vakantie enz.
Het doet denken aan een mobiele versie van Microsoft's Surface, echter is het leuke van dit systeem dat je elk oppervlak kunt gebruiken als desktop. De bediening van de desktop zal iPhone gebruikers wellicht bekend voorkomen ;)
Als de prijs werkelijk zo laag is als ze nu verwachten dan kan dit best wel eens een stukje technologie zijn dat eerdaags terug te vinden is in mobiele telefoons..

Bekijk de video van de Sixth Sense op het TED-network.

11-05-09 Gepost door: Jurg Roessen Comment (1) Categorie: technologie

headset met extra dimensie

Maar wanneer ga je dan echt met zo'n ding opzitten. In de wachtkamer van het ziekenhuis? In bed voor het slapen gaan met een schaapjes spring video? Of in de trein als niemand op je schermpje mag meekijken. Kan me er nog niet echt een voorstelling van maken maar ben wel brandend nieuwsgierig en kan eigenlijk niet wachten dit ding eens op mijn neus te zetten. Ziet er overigens niet uit....

11-05-09 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comments (3) Categorie: gadgets

Opvallende Webby nominee

Waarom zouden news-sites ook per definitie niet sexy hoeven te zijn...?

http://msnbcmedia.msn.com/i/msnbc/components/spectra/index.html
Opvallende Webby nominee.

Check trouwens alle andere nominees ook eens op http://www.webbyawards.com/webbys/current.php?season=13

22-04-09 Gepost door: Seb van Deursen Comment (1) Categorie: internet

Veni, video, vici 360

De cylindrische panorama's gemaakt met Quicktime VR hebben we allemaal denk wel eens gezien; een afbeelding waar je met je muis in klikt klikken en slepen om rond te kijken in of op een willekeurige locatie om een gevoel te geven of je er zelf rondkijkt.
Yellowbird heeft deze beleving nog een stapje verder opgekrikt door video aan deze techniek te onderwerpen waardoor je jezelf nu door bewegende beelden kunt laten rondmuizen. Zij hebben het echter doorgetrokken naar weergave in Flash waardoor je ook nog eens kunt rekenen op een plugin ondersteuning van rond de 99%, tegen 64% van Quicktime (cijfers van Adobe).

Bekijk de demo op de site van yellowbirdsdonthavewingsbuttheyflytomakeyouexperiencea3dreality.

22-04-09 Gepost door: Jurg Roessen Comments (0) Categorie: fotografie

Sport is vet is vet cool!

Even een kakelverse nieuwe site pluggen. Gemaakt door een goeie vriend. Ben echt onder de indruk (zonder slijmen =). Niet alleen van de zeer sfeervolle interface maar helemaal van de game die erin zit. Je kunt je eigen BMX track maken en er overheen crossen. Je†track kan je delen op Hyves. Is over jouw parkour het meest gereden? Dan wordt deze echt nagebouwd en ingezet op een evenement. CROSS-OVER noem ik dat. Echt super job Floris!

10-04-09 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comments (2)

Flutter

Speciaal voor Gerard zal ik maar zeggen. Een nog cooler product dan Twitter. Je moet het concept even doorgronden maar dan proef je echt dat dit veel gaat toevoegen aan het brede scala aan nano-blogging technieken. Prepare yourself.

07-04-09 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comments (4)

Wakoopa

Met dank aan Robin! Zag net zijn comment op een post van ons over Twitter. Wakoopa gaat het worden ;-) Een stukje software dat van al haar gebruikers van seconde tot seconde bij aan het houden is wat ze gezamenlijk als community aan†programma's gebruiken.†Wat start je zelf op? Wat wordt het meest gebruikt? Wat gebruik je zelf het meest? Misschien is het begrip privacy over een paar jaar opgelost in het niets.

†Een Wakoopa app voor de iPhone lijkt me trouwens wel wat. Naast Top betaald, Top Gratis, Release datum, TOP 25 en Aanbevolen een eerlijke Wakoopa meting. Hoe vaak wordt die app nu gestart.

01-04-09 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comment (1)

Skype iPhone app gelanceerd

Hier bij Zicht zijn er ondertussen al 4 trotse iPhone bezitters waaronder ik :-) en ik zat stilletjes al te hopen op een Skype application voor op je iPhone. En eindelijk is het zover, gisteren heeft Skype een applicatie voor je iPhone gelanceerd.

Get ready to make free calls,†Skype (owned by eBay) is set to launch
itís first iPhone App today that will make calls from your iPhone free
to other Skype users, via any Wi-Fi access point (possibly via 3G if
Apples other deals donít stand it the way) or users can make much
cheaper calls to any phone with your skype credit.
The Skype iPhone App
could possibly be the most
downloaded app of the year, having over 400 million registered users of
their traditional net-to-voice platform. The App will let you call
anyone from your phone book, Internet phone book, chat online and even
take conference calls via Skype.

Maar er was al een soort van applicatie te downloaden voor je iPhone waar je mensen kon bellen die online waren op Skype. Nimbuzz is dat, een applicatie die eigenlijk alle social networks en messengers aan elkaar koppelt tot 1 grote contactenlijst en waar je met mensen kan chatten en ook mensen kan bellen die zijn aangemeld op Skype.

31-03-09 Gepost door: Jeroen Guichelaar Comments (5) Categorie: tools