Creatief met LEDjes

Ik vond dit filmpje tijdens mn inpiratie proces van een onwijs leuke campagne waar ik nu mee bezig ben en ik nog even niks over ga vertellen :). Maar wilde deze even snel laten zien.

30-03-09 Gepost door: Jeroen Guichelaar Comment (1)

Dit is je ......

Ik heb veel last van spam. Al jaren heeft mijn e-mail adres op de Zicht website open en bloot gestaan. Met een strak spamfilter kom ik een heel eind. Maar toch glippen er af en toe een paar door. Van deze moest ik echt lachen.

This iss your penis: 8--o
This iss your penis on drugs: 8=====O
That the firmament was breaking with the twang i, that am
brahma, the primeval master of all won't be once you have
tried it yourself. Mining assumed barks of trees and deerskins
for her robe, lose one quarter only three quarters thereof
will.

27-03-09 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comments (0)

Zicht in Google Maps streetview

Het was al een tijdje mogelijk, maar nu is ook een (heel groot gedeelte van) Rotterdam in Streetview opgenomen. Ook Amsterdam en Groningen zijn te bekijken.

19-03-09 Gepost door: Jelle-Jan van Veelen Comments (0)

Augmented Reality

Augmented reality.. wat heeft het allemaal voor ons in petto?
Als ik onderstaand filmpje bekijk dan is dat weer een aanzet tot hele coole dingen. De home-pc's zijn er klaarblijkelijk al snel genoeg voor :)
Ik zie al printjes in de krant voor me, die je voor je webcam moet houden op de site van de fabrikant van bijvoorbeeld BWM, waarna je een nieuwe model van alle kanten kunt bekijken door alleen maar je krantje te bewegen.
Of iets via de QR code van Nokia; mobieltje voor de webcam en renderen maar..

Meer is te lezen op de thema-site van General Electric.

06-03-09 Gepost door: Jurg Roessen Comments (2) Categorie: entertainment

Muzikaal met je iPhone

Tijdens de lunch showde Sybolt één van z'n nieuwe coole iPhone apps. Een drum-app, waar één van onze in-house drummers meteen mee aan de slag ging (pum-pedum-dum-tssss). In het onderstaande filmpje zie je hoe 4 dames (van de band The Metalists) uit Groot-Brittannië een compleet nummer spelen op hun iPhones.

05-03-09 Gepost door: Corné Schouten Comments (3)

Apple producten zijn vormgegeven in de jaren '60

Kwam tijdens onze lunch ter sprake. Een tijdje geleden maakte een goede vriend (Marcel Schreuder van Springtime) me attent op deze website. Een docent van me kwam al ooit met het ontnuchterende nieuws. Alles wat je bedenkt is toch al ergens anders in een andere tijd bedacht. Hij was uiteraard groot voorstander van het vak "ontwerp geschiedenis". Enfin, kijk zelf maar even. De gelijkenissen tussen Apple producten en apparaten van Braun uit de zestiger jaren zijn frappant.

03-03-09 Gepost door: Maarten van Maarschalkerwe.. Comments (0)

Bah, ik ben erin getrapt

Ben er dan toch ingetrapt. Nu we met zijn allen aan het Twitteren en iPhonen (sorry guys) zijn geraakt dacht ik...ok...deze mail zal wel goed zitten. Vast van een collega. Dom dom dom. Na een klik op load images wist ik direct beter. Helaas sta ik nu voor deze club te boek als iemand die hun mail openklikt. Ik vrees het ergste. Erg slim van deze spamboer om met "Twitter" kleuren en me simpel aan het spreken met Hello maarten en in het subject: mobile office notification te triggeren.

27-02-09 Gepost door: Maarten van Maarschalkerwe.. Comments (2)

Zicht op Twitter

Sinds vorige week is Zicht ook te vinden op Twitter: twitter.com/zichtonline

Twitter.com is een website waarop je in het kort vertelt waar je mee bezig bent, of waarop je bijvoorbeeld een link of plaatje zet van iets dat je interessant vindt. Een soort microbloggen zegmaar.

Het leuke aan Twitter is dat je andere mensen weer kunt volgen bij wat zij allemaal uitspoken, en die updates kun je dan binnenkrijgen via je Twitter website, maar ook via mail of SMS. En dan kun je daar natuurlijk weer op reageren, want zo gaat dat met hedendaagse social media.

Onderstaande video legt het allemaal uit in gewone huis-tuin-en-keukentaal:

Een leuk artikeltje over minister Maxime Verhagen, die sinds een tijd ook Twittert, staat op FrankWatching. Verhagen kwam er laatst nog mee in het nieuws, omdat hij op z'n vingers getikt werd over z'n getwitterde foto van de Treveszaal.

Een ander recent voorbeeld van hoe social media de wereld veroveren, is hoe burgerjournalistiek via bijvoorbeeld Twitter vaak sneller bepaald breaking news weet te brengen. Denk bijvoorbeeld aan de noodlanding op de Hudson twee weken geleden. Het eerste Twitterbericht daarover ging in het eerste uur direct al de hele wereld over.

Er valt veel meer over Twitter te vertellen, maar het is leuker om het allemaal zelf te ontdekken ;)

23-02-09 Gepost door: Jelle-Jan van Veelen Comments (3)

Siftables

In onze presentatieruimte hebben we een grote kast met wat leuke gadgets erin. Eén van die gadgets bestaat uit een paar blokjes met een klein schermpje erop.

Als je ze aanzet verschijnt op het schermpje een simpel poppetje, en als je er twee naast elkaar of op elkaar zet en zorgt dat hun contactpuntjes tegen elkaar aankomen, gaan de poppetjes van de afzonderlijke blokjes met elkaar communiceren en vindt er een soort interactie plaats.

Vanavond zag ik deze video over Siftables. Precies hetzelfde idee, maar dan een stuk beter uitgevoerd en met heel veel mogelijke toepassingen. Het zou me helemaal niets verbazen als ieder schoolgaand kind over 10 jaar zo'n setje mee de klas in neemt, en zo bijvoorbeeld spelenderwijs leert rekenen.

Dit soort technologie staat nu nog zwaar in de kinderschoenen, maar je ziet steeds meer dat electronische apparaten zich bewust worden van hun omgeving, en daar dan ook naar gaan handelen. Zo ook bijvoorbeeld Microsoft Surface, een soort tafel-scherm waarop je gewoon je telefoon of digitale camera kunt zetten, waarna je opeens toegang krijgt tot de data op die camera (foto's bekijken, emailen) of contactgegevens kunt uitwisselen.

Ik ben erg benieuwd waar dit allemaal naar toe gaat; ik kan me er nog geen voorstelling van maken hoe de wereld er over 25 jaar uitziet. Bij De Wereld Draait Door lieten ze vanavond een stukje zien van een computercursus van de Tros uit 1985. 'Hobbycomputers' die werkten met cassetebandjes, en zelfs via een modem een paar bytes aan informatie konden uitwisselen met een 'grote computer' ergens anders in het land. Toen nog technologie die in de kinderschoenen stond, nu weten we niet beter...

18-02-09 Gepost door: Jelle-Jan van Veelen Comment (1) Categorie: technologie

Hoe ziet een font er eigenlijk uit?

Bij FI (Fantasy Interactive) heeft iemand zijn tanden erin gezet. Als bij ons artwork door derden wordt aangeleverd is het vaak lastig over te brengen dat we deels afhankelijk zijn van hoe een browser omgaat met het "renderen" van HTML-code. Niet alles is zo perfect te tunen als gewenst. Het schema maakt in een klap duidelijk dat zelfs op "standaard" font niveau de verschillen al aanzienlijk kunnen zijn.....

11-02-09 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comments (0) Categorie: internet