Hoe klinkt Zicht online?

Nou gewoon zo. Typ het in en klik op GENERATE MUSIC. Niet vergeten een bestandsnaam aan te geven.

03-02-09 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comments (0) Categorie: entertainment

Giga-panorama's

GigaPan heeft zojuist de GigaPan Epic gelanceerd. Het apparaat, waar al wat jaar aan gewerkt wordt, kan via een gemonteerde compactcamera in enkele minuten volautomatisch een gigapixelpanorama bij elkaar fotograferen.
Door middel van een robotarmpje wordt de sluiterknop bedient terwijl de robot de camera verplaatst naar een nieuwe opnamepositie. De op die wijze verkregen foto's kunnen op je computer met de bijgeleverde GigaPan Stitcher software versmolten worden tot een gigapixelpanorama.
Het platform is te gebruiken met nagenoeg elk type compactcamera en gaat 379 dollar kosten. Binnenkort komt er een variant uit die (kleine) digitale spiegelreflexcamera's kan bedienen; de GigaPan Epic 100. Deze zal naar verwachting rond de 450 dollar kosten.
GigaPan Systems is afkomstig uit een samenwerkingsverband tussen de NASA en Carnegie Mellon University.
Naast apparatuur heeft het bedrijf ook een community waar de gecreeerde panorama's gedeeld kunnen worden met de rest van de wereld. Tijdens de betafase van het project zijn er al meer dan 10.000 panorama's gemaakt die op www.gigapan.org terug te vinden zijn.

Tijdens de inauguratie van Obama heeft fotograaf David Bergman de kans aangegrepen om met een GigaPan Epic een mooi overzicht te maken, alhier te bekijken:

03-02-09 Gepost door: Jurg Roessen Comment (1) Categorie: fotografie

Winnaar Zicht game bekend!

Met een ongelofelijke score van 31.512 km heeft 'Atlas' de Zicht game gewonnen. Hij wordt daarmee de trotse eigenaar van een Wii. Gefeliciteerd! De game blijft voorlopig nog gewoon te spelen.

23-01-09 Gepost door: Seb van Deursen Comments (3) Categorie: bureau

Photosynth van Obama's inauguratie

Maarten schreef er een tijdje terug als eens over: Microsoft Photosynth.

CNN heeft deze tool ingezet om alle user-submitted foto's van de inauguratie van Obama aan elkaar te plakken. Iedereen kan zijn of haar foto's van dit evenement opsturen naar CNN, waarna zij het in hun 360 graden Photosynth stoppen. Leuk!

Bekijk het op CNN.com Obama Photosynth.

21-01-09 Gepost door: Jelle-Jan van Veelen Comments (2) Categorie: fotografie

The lost art of Flash preloader design

Preloaders....vroeger kon je niet zonder maar met het snelle internet van tegenwoordig zijn ze in een flits voorbij. We hebben zelfs een project gehad waar we bewust een preloader icoon in beeld lieten zien omdat je als bezoeker bijna niet in de gaten had dat er content veranderd werd. Kijk maar eens op Terredeshommes.nl en filter op een ander programma.
Om die designers van preloaders een hart onder de riem te steken kan je op deze site rustig alle preloaders bekijken...

19-01-09 Gepost door: Dennis Duinker Comment (1) Categorie: internet

Zoomen met Google Earth

Charles en Ray Eames, een architecten/ontwerpers echtpaar, maakten in 1977 de film Powers of Ten (in opdracht van IBM). Op Youtube is die film keer op keer verwijderd. Heb nog wel een ranzige "bootleg" gevonden om het geheugen op te frissen. Ik moest gelijk aan hun klassieke film denken toen ik op Teletekst las dat Google Earth je nu tot het kleinste details laat genieten van prachtige schilderijen uit het Madrileense Museum Prado.

 

13-01-09 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comments (0) Categorie: technologie
13-01-09 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comments (2)

Kerstverlichting

Ik ben niet zo van de kerstverlichting, en zeker niet van de wanstaltige kerstverlichting, maar dit is toch wel erg vet:

"I must notify Air Traffic control in Minneapolis 1 hour before starting the show and immediately upon ending the show."

09-01-09 Gepost door: Jelle-Jan van Veelen Comments (0) Categorie: entertainment

Revolutionary New Laptop With No Keyboard

Dit is wat ik bedoel Jelle ;-) Een Mac gaat toch telkens weer een stapje verder.


Apple Introduces Revolutionary New Laptop With No Keyboard

07-01-09 Gepost door: Maarten van Maarschalkerwe.. Comments (3) Categorie: gadgets

Lenovo IdeaCentre 600: Mooie non-Apple all-in-one PC

Die Apple iMac's zijn mooie dingen; monitor en kast in één, en dan ook nog eens stijlvol vormgegeven. Lenovo (wat vroeger de hardware-tak van IBM was) heeft goed begrepen dat zoiets tot de verbeelding spreekt, en heeft dus ook een mooie all-in-one gebouwd: de IdeaCentre 600. Sony had ook al eens zoiets (de Vaio LV), maar ik moet zeggen dat ik dat ding van Lenovo toch wel een stuk mooier vindt. Een leuke feature is de afstandsbediening, die ook -net als de Wiimote- reageert op bewegingen en zich dus goed leent voor het spelen van games.

En daarnaast kun je er ook nog eens mee skypen. Heel erg vernieuwend is het allemaal niet, maar al die features bij elkaar maken het toch best een leuk apparaat.

06-01-09 Gepost door: Jelle-Jan van Veelen Comments (4)