Flashy Accessibility

AchmeaDat Flash en accessibility niet hand in hand gaan, is waarschijnlijk geen geheim meer. Met de mogelijkheden van de moderne browsers kun je zonder Flash ook een heel eind komen, bewijst Achmea met hun nieuwe website. Compleet met loader verwacht je in eerste instantie op een Flash-website terecht te komen, maar niets is minder waar. De website is compleet opgebouwd in html, css en javascript en hierdoor prima doorzoekbaar en accessible. Een knap staaltje werk van, als ik me niet vergis, Techtribe.

19-12-08 Gepost door: Paul van Dam Comments (3) Categorie: technologie

Gamen voor het goede doel!

Pas vers gelanceerd, maar nu al met een schrikbarend hoge score van Nienke, belooft de Zicht game dit jaar weer een heel spannend gebeuren te worden.
Voor elke deelnemer aan de game die een kerstgroet achter laat stort Zicht dit jaar 1 euro aan Doe Een Wens Stichting Nederland. Effe gamen dus hier boven in die balk!
Degene die op 23 januari 2009 om 17:00 op nummer 1 staat, wint bovendien een Wii!

Alle achtergelaten berichten kun je lezen door met je muis door de galaxy te scrollen.

19-12-08 Gepost door: Seb van Deursen Comment (1) Categorie: games

Flowcharts

Beetje nerdhumor, maar wel leuk ;)

18-12-08 Gepost door: Jelle-Jan van Veelen Comments (3)

Tafeltennis

Zoals wij een balletje hoog houden in de pauze zo speelt het bedrijf 20-19 uit Melbourne wel eens tafeltennis. Dit bracht hun op het idee om een promotie video te maken, die ook nog eens in de prijzen viel.

Nog even speciaal aandacht voor het einde waar lijkt alsof de video een applaus aan zichzelf geeft...

Bekijk de video "Ping Pong" op de site van 21-19

17-12-08 Gepost door: Dennis Duinker Comment (1) Categorie: sport

The Big Picture

Eťn van de mooiste en interessantste feeds die ik dagelijks bij probeer te houden, is The Big Picture van de Amerikaanse krant The Boston Globe. Een aantal keer per week verzamelt de redactie van deze site ongeveer 30 nieuwsfoto's over een specifiek onderwerp, en publiceert deze in groot formaat op een weblog.

Meestal zijn het prachtige verzamelingen met schitterend beeldmateriaal. Een paar mooie of indrukwekkende series uit de afgelopen weken zijn bijvoorbeeld:

Large Hadron Collider
The next president of the USA
Congo's crisis worsens
Asian beach games

Eigenlijk zijn ze allemaal wel de moeite waard. Genoeg materiaal om een regenachtige zondagmiddag mee door te komen zou ik zeggen :)

16-12-08 Gepost door: Jelle-Jan van Veelen Comments (0) Categorie: fotografie

ENUM extrEEM privacy gevoelig

Via de blog heb ik mijn enthousiasme over ENUM niet onder stoelen en banken geschoven. Maar ben nu wel geschrokken. Heb laatst een mailtje gekregen met het verzoek te hervalideren:

Hervalidatie

Beste Maarten van Maarschalkerweerd,

Je ENUM-registratie voor nummer: +31624630763 is aan hervalidatie toe.
Hervalidatie is een proces dat elk half jaar moet gebeuren om vast te stellen dat je nog steeds de gebruiker bent van het door jou geregistreerde nummer.

Voor het hervalideren log je in op de website www.regeljeenum.nl en kies je na het inloggen voor de optie hervalidatie.

So far so good. Maar stom toevallig kom ik op de volgende website terecht.† Logisch eigenlijk. ENUM is en blijft een soort openbare database maar zie het effect:

Vooral dat stukje NAPTRS. Hier kunnen jullie zien dat ik al mijn SMS verkeer laat doorlussen naar mijn prive-mail adres. Als ik meer instellingen maak zijn ze dus allemaal openbaar! Weet niet of ik daar zo blij mee ben. Zie overigens ook via deze crawler nog geen van mijn collega's zich heeft aangemeld. Foei ;-)

13-12-08 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comments (3) Categorie: technologie

Dank u Sinterklaasje!

peen

beste Sint,

u heeft ons zeer verblijd,
met die nieuwe site!

Misschien komt u vanuit Espagnol,
eens op Z-chat voor de lol.

namens alle Zichters,
Seb

05-12-08 Gepost door: Seb van Deursen Comments (2) Categorie: bureau

Pietenbezoek!

De Goedheiligman en zijn Pieten hebben de schoentjes van de kleine Zichters gelukkig ook dit jaar weer gevonden. Wat zag het er leuk uit met al die cadeautjes en al dat lekkers!! Dank u Sinterklaasje!

05-12-08 Gepost door: Aukje Wielens Comments (0)

Monumental video projection

Het is natuurlijk niet nieuw om video af te beelden op gebouwen om zo wat meer aandacht te krijgen voor je reclame campagne. Maar dit is wel echt heel gaaf gedaan!!

03-12-08 Gepost door: Jeroen Guichelaar Comment (1) Categorie: entertainment

Ubiquity: praten met je browser

Lijkt een computer met menselijke trekken toch meer iets voor in een sf-film, misschien is het helemaal niet zo ondenkelijk om binnenkort eens een goed gesprek te voeren met je computer.

Ubiquity for Firefox from Aza Raskin on Vimeo.

Met behulp van Ubiquity en intuitieve commando's (praten dus) kan elke webservice met elke andere webservice worden gecombineerd. De ultieme mashup!

Moeten gebruikers nu wachten tot developers leuke mash-ups ontwikkelen, in de toekomst kunnen ze dit helemaal zelf. Denk aan een kaartje van googlemaps in je email, of het direct vertalen van stukken tekst op een webpagina.

20-11-08 Gepost door: Nina Comments (2) Categorie: internet