Interactie a la Minority Report

Iedereen die Minority Report heeft gezien, heeft zich vast wel eens afgevraagd of het ťcht mogelijk zou zijn om allerlei informatie over grote schermen te verplaatsen en manipuleren, op de manier waarop Tom Cruise dat in die film doet. Ja dus.

17-11-08 Gepost door: Jelle-Jan van Veelen Comments (2) Categorie: internet

Spamhoster gesloten: spam-afname van 70 procent

Eergisteren is het datacentrum van het Amerikaanse bedrijf McColo Corp uit de lucht gehaald. Het bleek verantwoordelijk te zijn voor bijna 70% van alle wereldwijd verzonden spam. Hoewel ik het vreemd vind dat dat -als dat percentage echt klopt- nu pas gebeurt, vind ik het zeker wel een goede zaak.

Lees er meer over op de website van de Washington Post.

De vraag is alleen nog hoe lang het duurt voor de spammers een nieuw datacentrum hebben gevonden om hun crap weer de wereld in te slingeren...

13-11-08 Gepost door: Jelle-Jan van Veelen Comments (3) Categorie: internet

Elvis leeft!

Je neemt een oude opname van een optreden Elvis. Met knappe software reken je precies uit hoe de camera destijds heeft ge-pant/zoomt/tilt en zelfs bewogen. Tevens knip je Elvis uit zijn achtergrond. Dan plak je Elvis als overlay in een live show van bijvoorbeeld American Idols en laat de camera precies zo pannen/zoomen en tillen als destijds bij Elvis. Knappe robotarmen doen het werk. Het effect is amazing. We kende dergelijke shots al van Forrest Gump†maar dit ziet er echt subliem uit.

05-11-08 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Categorie: film

Een filmpje op een monitor

Ik heb er in iedergeval enorm om moeten lachen. Heb de laatste tijd wel vaker remakes van video-clipjes gezien maar deze is wel extreem leuk. Smaken verschillen. Ben benieuwd wat jullie er van vinden. Het voorbeeld laat weer eens zien hoe gemakkelijke het is om content te "sharen". ;-)

ps, gespot op Flabber....blijft leuk om er af en toe op te snuffelen!
ps2, zet wel ff je geluid aan!

03-11-08 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comment (1) Categorie: entertainment

die pet past ons allemaal

Bedankt names Lucas en Thijme

31-10-08 Gepost door: Maarten van Maarschalkerwe.. Comment (1)

extra dimensie in Google Analytics

Ik heb het knopje zelf helaas nog niet kunnen ondekken maar staat te popelen om het uit te proberen.

31-10-08 Gepost door: Maarten van Maarschalkerwe.. Comments (0)

Rotterdams sportspektakel!

Afgelopen woensdag was het dan zo ver: in10 had de uitdaging van Zicht aangenomen voor een pot zaalvoetbal.
Het was een echte typische Rotterdamse derby: veel inzet, veel zweet maar niet zo veel goals...
Helaas was in10 net iets effectiever in het benutten van de kansen: het werd 3-5.
Wordt zeker vervolgd!
Op de blog van in10 is een mooi filmpje te zien van de confrontatie (let vooral op het vele balbezit van Zicht!....)

24-10-08 Gepost door: Seb van Deursen Comments (2) Categorie: bureau

En nu weer iets leuks Specsavers!

Ik zat vanmorgen journaal te kijken, dat werd voorafgegaan door een reclameblok. Met daarin weer een nieuwe Specsavers commercial over de sadistische opticien waarmee het steeds weer slecht afloopt. Misschien ligt het aan mij, maar ik vind ze VERRE van leuk. Geen idee welke boodschap ze hiermee willen overbrengen, maar ik vind het typisch zo'n serie commercials waar je langzamerhand een weerzin tegen het merk mee begint te ontwikkelen. Jammer, want ik vind Specsavers wel een sympathiek bedrijf (opgericht door Engels opticiens echtpaar in 1984, nog steeds private held, veel charity).

Gelukkig hebben ze in moederland UK wel wat beter begrepen wat humor is.

21-10-08 Gepost door: Seb van Deursen Comments (0) Categorie: campagnes

Hello my name is

In november komen 250 eindejaars studenten naar Rotterdam om een toer te maken langs Rotterdams meest creatieve bureaus. Heel mooi, want creatief Rotterdam heet al dat nieuwe creatieve talent welkom.
Uiteraard wordt er ook een bezoekje aan Zicht gebracht.
Het is de bedoeling dat studenten van buiten Rotterdam zich aan gaan melden voor deze creatieve routes. Bij deze een oproep dus aan ieder die dit leest: meld je aan op www.hellomynameis.nl

20-10-08 Gepost door: Seb van Deursen Comments (0) Categorie: bureau

Google conventies van Geneve

We zijn hier bij Zicht de laatste twee jaar zeer gebrand op Search Engine Optimalisation. En met resultaat. Een zeer mooie case voor ons is de website van Otto Ooms. Otto Ooms verkoopt trapliften. Traplift is dan ook het keyword waarop we ons hebben gericht. Samen met een specialist in SEO hebben we vanaf het prille ontwerp van de website met dit keyword rekening gehouden. Tevens is ons CMS geoptimaliseerd om hoog en "legaal" in de ranking te kunnen komen. Op de website van de concurrent van Otto Ooms zijn mevrouw Ooms en mevrouw Oto trotse eigenaar van een†xxx Traplift. Mag dat?

11-10-08 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comment (1) Categorie: internet