I love Doritos

Het is al jaren mijn favoriete snack-zak-bij-voetbal-kijken. En dan komen ze ook nog eens met zo'n gave branded utility. Er komt nooit geen Lays meer binnen!

Jammer dat de hele tool niet echt bestaat....

09-10-08 Gepost door: Seb van Deursen Comments (0) Categorie: campagnes

Slaatje slaan uit ICESAVERS

Best wel grof als je op deze wijze aan je geld wilt komen. Niet zozeer dat iemand een website start voor gedupeerden maar 20,- euro vergoeding vragen en er mee vandoor gaan. Dat laatste zit er vast wel in. De duistere kan van het internet noem ik het maar. Laatst kreeg ik een overduidelijk phishing bericht met kort daarop een bericht: "U heeft zojuist een phishing bericht ontvangen en hopen dat u er niet bent ingetrapt. Voer hier uw login en password in om dat te checken.". Toch stiekem wel grappig.

09-10-08 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comments (3)

Google vervuiling?

Leer van vernuftige mannen hoe je Google's index vervuilt en zo hits (en mogelijk betaalde clicks) krijgt in de zoekresultaten.

08-10-08 Gepost door: Gerard van Helden Comments (4) Categorie: internet

Kredietcrisis?

Voor iedereen die geen flauw benul heeft waar die hele kredietkrisis over gaat, check eerst eens de uitleg in dit filmpje (45min) over wat geld is, waar het vandaan komt en wat het probleem is van het huidige wereldwijde economische stelstel.

En kijk dan even op Kredietcrisis voor dummies om de rest van het verhaal te snappen.

Waarschijnlijk begrijp je er -net als ik- dan nog de helft nog niet van, maar ik snap nu wel dat het best een behoorlijk probleem zou kunnen worden. En dan ben ik nog niet eens een doemdenker...

08-10-08 Gepost door: Jelle-Jan van Veelen Comments (2) Categorie: algemeen

Kettingfoto


Zoals u wellicht weet hebben veel Zichters hobbies.. enge bezigheden buiten het werk om, zeg maar :)
Mijn eigen vrije tijd wordt grotendeels gevuld met fotografie-gerelateerde dingen, varierend van het schieten van standaard vakantieplaatjes tot het uitwerken van wat conceptuelere zaken al dan niet vergezeld van een flinke mespunt Photoshop.
Op m'n favoriete fotocommunity www.dutchphotozone.com hebben ze een jaar of 2 geleden voor het eerst een kettingfoto-project gelanceerd; de opdracht was om binnen 24 uur een vervolgfoto te maken op een door een voorganger aangeleverde foto.
Een dag is vrij kort om flink uit te pakken en m'n vriendin, die zoals u begrijpt ook fotografeert, besloot daarom een variant op te zetten waarbij je een week de tijd hebt om het beeld te produceren. Met in totaal 4 fotografen, waar ik ook bij mocht zijn, en 3x rond gaan zou een ketting van 12 beelden ontstaan.
Inmiddels is na een aantal maanden de ketting afgerond en gepubliceerd op bovenstaande community. Al met al een net eindresultaat, ondanks soms doodlopende creatieve denkprocessen en technische beperkingen :)

03-10-08 Gepost door: Jurg Roessen Comments (3) Categorie: fotografie

Samsung interactieve film

Deze is al van een paar weken geleden, maar het viel me op dat veel mensen hem gemist hebben. En dat is jammer, want ik vind het idee echt leuk. Typisch zo'n geval van: waarom hebben wij dat niet bedacht! Hij is gericht op een wat jonger publiek (dus wat veel hormonen...) en heeft een in dit geval goed werkende eye point-of-view.
Hij is van Samsung (trouwens 'wist u dat' Samsung op #21 staat van de werelds beste merken, volgens Interbrand. Da's boven Sony!).

30-09-08 Gepost door: Seb van Deursen Comments (0) Categorie: internet

Wow!

"Wow!", dacht ik bij het zien van deze 2 staaltjes techniek die ik in m'n RSS feeds voorbij zag komen vanochtend.

De eerste is gaat over de nieuwe Canon 5D MKII. Deze video toont de film-mogelijkheden met (nota bene!) een fotocamera. Er is niets aan bewerkt, slechts 4 keer zo klein gemaakt. De originele video is dus in Full HD (1080p)!

Het tweede is zeer vernuftige uitbreiding voor je Playstation 3: EyePet.

Wow!

26-09-08 Gepost door: Jelle-Jan van Veelen Comments (0) Categorie: fotografie

Zou ze het jaar halen?

Vandaag, na bijna een jaar geleden de KIVA gift certificate van Zicht te hebben mogen ontvangen, is ondertussen $ 14,- terugbetaald. Kennelijk gaat ze (mijn loan is naar Lotolagi Mata te gegaan) langzaam vooruit met de business. Leuk om te zien dat het werkt.

Het zou leuk zijn als we met kerst weer andere mensen binnen Kiva gelukkig kunnen maken met hetzelfde geld :) Daarom hier nog maar eens de aandacht op http://www.kiva.org/ want ook nieuw geld is natuurlijk welkom.

23-09-08 Gepost door: Gerard van Helden Comment (1) Categorie: bureau

Luizen leven

Jaar en dag eten drinken de Zichters bij de lunch, zie webcamafbeelding, Optimel. Nu hoorde ik van een klant, dank je Synco, dat de Framboos variant vol zit met luizen. Luizen worden ingezet voor de productie van Karmijn, een rode kleurstof. Nu geloven jullie me niet. Kijk zelf maar. Vergeet ook niet op een Optimel pak, of Fristi ed., te kijken. Zoek naar Karmijn of E120. In één kilo Karmijn zitten rond de 140.000 luizen. Proost!

23-09-08 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comments (6) Categorie: algemeen

The Elegant Universe

Je kinderdromen komen uit in de moderne SuperString theorie. In deze fantastische serie wordt alles uit de kast getrokken om het voor een groot publiek inzichtelijk te maken. Deze scene is leuk om te zien hoe de ontdekker ervan zelf aan het vertellen is: "I thought i was the new Newton" (staat niet op de foto hiernaast), en uiteindelijk zijn verdriet wegdronk omdat niemand iets in zijn theorie zag. Hier een mini-samenvatting maar eigenlijk moet je alle delen volgen. En dan snap je dit: The extra dimension of space required to unify string theory suggests that we may be trapped on just one tiny slice of a higher-dimensional universe. Nou ja, snappen.... net als toen je als kind aan het wegdromen was. Met dank aan Jorgen voor de tip. Ik heb ervan genoten. Op de foto Edward Witten. Volgens velen de grootste denker van deze aarde.

17-09-08 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comments (0) Categorie: film