Social Networking

Ken je die 24MC bakkies nog? Ik kan me herinneren dat fervente zendamateurs van die visitekaartjes hadden. Als niet zender kon je ze ook sparen. Hoe meer je er had…hoe hoger het aanzien. Pokemon voor volwassen. Af en toe bekruipt me het gevoel dat het er op divere Social Networks ook zo aan toe gaat. Hoe meer links en friends...hoe hoger je status. Hier een leuk clipje. Ironisch genoeg, geplaatst op YouTube en gespot op Flabber. Ps, ik onderken de kracht van sommige netwerken uit eigen ervaring wel hoor ;-)

09-09-08 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comments (0)

Nieuwe browser: Google Chrome

Vannacht heeft Google zijn nieuwe browser gepresenteerd: Google Chrome. Ik heb het even vluchtig geprobeerd, en het ziet er goed uit moet ik zeggen. Lekker snel in ieder geval. Ook leuk is dat je in de adresbalk je zoekopdrachten kunt plaatsen. En als je er iets intikt, komt hij meteen al met suggesties, ook al heb je die pagina nog nooit bezocht.

Bij het openen van een nieuwe tab krijg je een overzicht van je meest bezochte pagina's, ook wel handig. Ik ben benieuwd of Google zal lukken wat Mozilla/Firefox al jaren probeert (en maar ten dele is gelukt), namelijk het aandeel Internet Explorer gebruikers terugdringen naar een gezonder marktaandeel, 45% ofzo.

Lees meer over Chrome in de speciaal gemaakte (40 pagina's tellende!) strip.

Ga ik Google Chrome gebruiken? Jazeker, maar niet als default browser. Ik blijf stug IE7 gebruiken, omdat ik websites wil ervaren zoals het overgrote deel van de internetgebruikers ze ervaart. Ondanks dat Firefox en Chrome wel beter zijn in de meeste opzichten. Hoezo eigenwijs :P

03-09-08 Gepost door: Jelle-Jan van Veelen Comments (4) Categorie: internet

Briljante commercial van VW

Ik heb zojuist in tijden weer eens gelachen om een commercial. De nieuwe reclame van Volkswagen Polo kost je één heel reclameblok kijken (het zijn elke keer korte stukjes), maar ik daag je uit om eens niet te zappen tijdens het reclameblok als je ineens een stukje film ziet waarvan je denkt "huh?".

15-08-08 Gepost door: Gerard van Helden Categorie: campagnes

Zoeken wordt nooit meer hetzelfde

Dit is nog eens een mooie innovatie: Freebase Parallax.

Het is allemaal nog niet echt af, maar ik hoop dat dit zich snel weet te ontwikkelen tot een volwassen product. En als het daarvoor nodig is dat Google, Yahoo of Microsoft deze club overneemt dan vind ik dat volgens mij niet eens erg, want het is best een killer-app als ik dat zo zie.

14-08-08 Gepost door: Jelle-Jan van Veelen Comment (1)

Praag: stad van 100 torens

Praag wordt vaak de stad van 100 torens genoemd. Een hoop mensen namen dit blijkbaar met een korreltje zout want de gemeente Praag heeft besloten om z'n reputatie kracht bij te zetten. Ze hebben 100 webcams geplaatst om te bewijzen dat er minstens 100 torens zijn in hun geliefde stad. Op een coole website plaatsten zij een overzicht van deze webcams. Compleet met een Google Maps applicatie. Erg tof!

100 webcams in Praag

31-07-08 Gepost door: Meinaart van Straalen Comment (1) Categorie: internet

Welke enorme druiloor gaat hier nou intrappen?

Ik kreeg vandaag deze onderstaande mail met subject 'Het online Veiligheidsalarm!!!' meerdere keren binnen, maar aangezien ik geen klant ben van de Postbank, heb ik hem steeds maar weggegooid.
Toen ie zojuist nogmaals binnenkwam dacht ik 'hier klopt iets niet' en ben eens gaan lezen.
Uiteraard is het een onbezonnen poging accountgegevens van naïeve Postbank klanten los te troggelen, maar de poging is door zijn amateurisme bijna weer charmant te noemen! Ik had toch wel verwacht dat de online vertaalbots inmiddels wat beter werk konden leveren:....

25-07-08 Gepost door: Seb van Deursen Comments (4) Categorie: internet

Zelf films met games maken: Machinima

Had wel eens van die filmpjes voorbij zien schieten maar wist niet dat het al een eigen naam had. Machinima te weten. Hele gemeenschappen zijn er mee bezig. Om eerlijk te zijn, de meeste vallen een beetje tegen. Je moet behoorlijk "in the game zelf" zitten om de grappen te begrijpen. Heb een aardige gevonden.

20-07-08 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comments (2) Categorie: games

Radiohead - House of Cards

Prachtig, deze clip van Radiohead. Lees er meer over op code.google.com, bijvoorbeeld over hoe ze het gemaakt hebben. Maar kijk vooral eens naar het Flash-ding waarmee je zelf door die visualisaties heen kunt vliegen.

(tipje: gebruik Firefox om die laatste link te bekijken, want Internet Explorer heeft het er zwaar moeilijk mee).

18-07-08 Gepost door: Jelle-Jan van Veelen Comment (1) Categorie: internet

Web 2.0 om je leven makkelijker te maken ;)

Web 2.0 diensten springen als paddestoelen uit de grond. Sommige handig en sommige wat minder handig. Twee diensten die in de category handig vallen zijn Jott en Sandy.

17-07-08 Gepost door: Meinaart van Straalen Comments (0) Categorie: internet

Arthouse films op YouTube Screening Room

Ja, eindelijk dan! Kwaliteitsfilms krijgen de kans ontdekt te worden!
YouTube heeft in samenwerking met een aantal producenten van zgn. onafhankelijke films, een kanaal in het leven geroepen dat de mogelijkheid biedt om goede alternatieve films legaal via internet te bekijken: YouTube Screening Room.
Elke week 4 nieuwe films, door de redactie van YouTube geselecteerd ! Je kunt de films streaming bekijken, maar de producent kan er ook voor kiezen de film als (betaalde) download aan te bieden.
Het aanbod betreft nu vooral korte films, maar ik heb begrepen dat er ook lange films worden aangeboden in de toekomst, zoals bijvoorbeeld Me and you and everyone we know (een van mijn favorieten van 2005).
Maar ook tussen die korte films zitten pareltjes: check deze maar eens!

12-07-08 Gepost door: Seb van Deursen Comment (1) Categorie: film