OpenSim: laat je avatar ontsnappen

Lag eigenlijk voor de hand. Diverse partijen zijn druk doende met een standaard voor community profielen zodat je gemakkelijk van de ene naar de andere kunt hoppen. Hoef je niet telkens opnieuw je gegevens in te voeren. Nu is Linden Labs (makers van Second Live) in de weer met IBM om avatars (je virtuele poppetje) van de ene virtuele wereld over te hevelen naar een andere. Moet niet gekker worden. Over een jaartje stapt Jeroen zijn World Of Warcraft beest binnen in mijn Battlefield game. NEEEEEE...IK WIL NIET!!!!

08-07-08 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comments (16) Categorie: internet

Google Maps streetview / Tour de France

Google heeft weer eens een gave feature in z'n Maps-applicatie ingebouwd. En om het te demonstreren, hebben ze alvast de hele route van de Tour de France 2008 gereden. Gaaf!

07-07-08 Gepost door: Jelle-Jan van Veelen Comments (3) Categorie: internet

Flash doorzoeken, de doorbraak?


Tot nu toe worden sites die in flash gebouwd zijn er slecht gevonden door de zoekmachines. Hooguit wordt de tekst die statsich opgenomen is in het swf bestand geindexeerd. Als reactie hierop zie je dat men gebruik gaat maken van html wrappers of complete schaduw sitesbouwt.

Deze patstelling lijkt nu doorbroken te worden.

02-07-08 Gepost door: Sybolt Ettema Comments (2) Categorie: technologie

Dutch PHP Conference

DPC08Afgelopen weekeinde was er voor de tweede keer de Dutch PHP Conference een dag lang werden er een aantal PHP/Ontwikkel gerelateerde onderwerpen behandeld.
Wij bij Zicht zijn al jaren PHP gebruikers, dus zijn wij er met 5 personen naar toe gegaan.
De talks die ik gevolgd heb gingen over het verbeteren van de kwaliteit van je development (team).
Hoe zorg je dat er in je organisatie zodanig gewerkt wordt dat de kwaliteit en snelheid van je ontwikkelteam optimaal benut wordt.
Niet heel veel wat ik niet al wist (goed teken toch). Wel goed om alles weer eens een op een rij te hebben, want met het oog op de groei die Zicht nu doormaakt zijn dit wel nuttige onderwerpen.
Vooral het stuk van Gaylord Aulke van Zend;"An Infrastructure for team based PHP development" bevatte nuttige punten. Zijn schetsen mochten wat beter... Een veelgehoorde term was die dag Agile development. Dat blijken wij al min of meer te doen, maar zo noemden wij het alleen nog niet....

De running gag die dag werd het afkraken van Ruby on Rails; bijna elke spreker noemde wel een slecht punt van RoR. Bouw nooit iets als Twitter in Rails...

Wel waardevol om bij Zicht wat mee te gaan doen is Symfony: een erg veelbelovend, modern en stabiel PHP framework.
Volgend jaar weer...wij zijn er zeker weer bij!

16-06-08 Gepost door: Sybolt Ettema Comments (0) Categorie: technologie

Uw ENUM-registratie is geslaagd

Gisteren een mail gekregen dat het registreren van ENUM's (of hoe noem je dat) voor publiek open is. Kost 9,- euro en dan heb nog niets. Mag we zelf nu wel een Early Enum Adapter noemen. Na inloggen op mijn account:

Ik verwacht er in de toekomst heel veel van alhoewel het wat meer tijd op zich zal laten wachten dan waar we aan gewend zijn geraakt.

21-05-08 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comments (0) Categorie: internet

Systematic Inventive Thinking

Alweer een tijd geleden ben ik op een training geweest van Limetree over SIT. Het is een methode om met systematisch denken tot nieuwe concepten, ideeen en producten te komen. Brainstormen met bananenschillen op je hoofd en voor de verandering geen flipover maar een ezelsbrug en verkwasten inzetten kan ook! SIT stelt echter dat de kans op slagen dan niet zo groot is. Het volgens de SIT methode bekijken en analyseren van een product levert een grotere slagingskans op. Denk niet dat je je creativeit ermee doodslaat. Juist niet! Kijk naar een product (bijvoorbeeld een telefoon) en:

Verwijder en vervang onderdelen (knoppen eraf?)
Verbind (toetsenbord op scherm?)
Vermenigvuldigen (twee displays? vier keer een opneemknop?)
Opdelen en herschikken (toetsenbord los van rest? antenne intern verstoppen?)
Veranderen van afhankelijkheden (nu even niet uit te leggen ;-)

Het idee is dat je al deze vijf elementen afgaat en zo veel mogelijk zaken bedenkt. Later kan je kijken wat voor een consequenties ze hebben. Ik ga erg kort door de bocht maar lees dus zelf maar even na.

Een aantal zaken die je op deze wijze bedenkt kunnen zonder dat je het in eerste instantie doorhebt innovaties opleveren. In mijn voorbeeld werk ik natuurlijk een beetje stiekem toe naar de iPhone. Op de website van Limetree betere voorbeelden.

Reclamemakers gebruiken zonder dat ze het weten de SIT methode vaak. Ik trof vandaag een site met hele leuke voorbeelden. Veel plezier.

21-05-08 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comments (0) Categorie: campagnes

Wie durft?

Na een geslaagd oefenpartijtje afgelopen avond, gevolgd door een lekker etentje bij Soif op de terrasboot, zijn we er klaar voor hoor!
Bij deze dagen we alle Rotterdamse concullega-bureau's uit voor een robbertje zaalvoetbal!

zaalvoetbalteam Zicht

15-05-08 Gepost door: Seb van Deursen Comments (3) Categorie: bureau

Parijzenaar schrijft 86.000 boeken!

In het NRC las ik van de week een leuk artikel over ene Philip M. Parker, die met 86.000 fantastische titels op Amazon te vinden schijnt te zijn. Check deze eens bijvoorbeeld:
The 2007 Report on Wood Toilet Seats: World Market Segmentation by City (Paperback)

Parker heeft blijkbaar een stukje software ontwikkeld om op slimme wijze teksten en beelden op internet bij elkaar te harken, en deze op een bepaalde manier samen te voegen. Het leuke is dat sommige mensen niet door hebben dat het nergens over gaat allemaal en vol goed vertrouwen een boek bestellen. Misschien om een interessante titel in de boekenkast te hebben staan....

Mooie uitwas van het long tail principe!

08-05-08 Gepost door: Seb van Deursen Comments (0) Categorie: internet

Voyeurisme 2.0

Sinds vorig jaar al in de lucht en onlangs kwam het op mijn pad : wieowie.nl
Het is een zoekmachine die social networks (o.a. hyves, myspace, facebook, xing, schoolbank, linkedin, youtube) en andere bronnen doorzoekt om alle online informatie over iemand op 1 pagina weer te geven. Nu Met Ingebouwde WoW Factor!
En wat is het toch geinig om even te kijken wat er online allemaal nog méér bekend is van iemand, en zonder dat zij of hij het door heeft : het nieuwe gluren!
En als je toch aan het gluren bent: check je eigen profiel ook even... bij die van mij staat dat ik financieel manager ben bij de Kwik-Fit met een foto van Meinaart.... hoogste tijd om mijn profile te gaan managen!?!
: )

05-05-08 Gepost door: Paul Traas Comments (2) Categorie: internet

Next Big Thing

Op de laatste e-day, jaarlijks georganiseerd door Emerce, was er een spreker die zei dat Widgets de "Next Big Thing" op internet zouden gaan worden. Vandaag trof ik op een website ter promotie van de film Iron Man aan hoe widgets langzamerhand beginnen door te druppelen in ons bestaan. Niet dat ik nu helemaal wild enthousiast over dit exemplaar maar het straalt wel uit wat met "Next Big Thing" bedoelt zou kunnen worden. Zie hoe eenvoudig het is om op tal van netwerken jouw liefde voor de film met een "Widget" kunt delen met je vrienden. Met een paar klikken had ik hem zo op mijn iGoogle pagina staan. Ook aardig om te zien is dat op de homepage van Iron Man de term RSS als hoofdnavigatie element is opgenomen.

30-04-08 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comments (0) Categorie: internet