Internet erased?

Een van mijn favoriete regisseurs, Michel Gondry, heeft weer een nieuwe film gemaakt. Binnenkort in de bioscoop: Be kind rewind.
Dit keer met een geinige website, aansluitend bij het concept van zijn film.
In de film raakt iemand magnetisch door een mislukte sabotage-actie in een elektriciteitscentrale en wist vervolgens perongeluk alle VHS banden in de videotheek van zijn beste vriend. Samen besluiten ze een aantal producties zelf opnieuw te gaan maken ('Sweden' zoals ze het zelf dopen) , m.b.v. het nodige Gondriaanse knip- en plakwerk...
Ik durf hem blind aan te bevelen!

Check in ieder geval ook de 'Sweded' trailer van Gondry zelf!
http://www.bekindmovie.com/youtube.html

28-04-08 Gepost door: Seb van Deursen Comments (2) Categorie: film

Zicht feliciteert het Robeco Direct marathon team!

Zondag 13 april liepen 41 Robeco Direct collega's tijdens de Rotterdam Marathon 10 km voor Stichting Kika. Hein Vergeer liep mee met het team om een snelle tijd neer te zetten.
Zicht was een van de sponsoren van het team en hoopt op deze manier een mooie bijdrage te doen aan Stichting Kika. De sponsoring was op basis van het totaal aantal minuten dat elke deelnemer onder het uur zou lopen.

Robeco Direct marathon team

21-04-08 Gepost door: Seb van Deursen Comments (0) Categorie: bureau

Get out and play

Leuke combinatie van stop-motion & game. Zelfs de pre-loader is doordacht. Een oud bekend spelletje. Ik mag er niet te veel van verklappen maar wat er sterk aan is?
Op een zeer natuurlijke manier wordt je erin gezogen. Fraaie beelden nemen je mee en je wilt gewoon zien waar het naar toe gaat. Welk merk zit erachter? En als je het ziet klopt het helemaal.

"Snake is a mobile gaming classic - in fact it is the most played computer game of all time. So why not get out and play snake for real?..."

We komen zo langzamerhand aan in een tijdperk waar No-Photoshop een statement is. Authenticiteit gaat meer en meer belangrijk worden. En dat kan dus hand in hand gaan met een viral zoals deze. "1.000 people No effects."

17-04-08 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comment (1) Categorie: campagnes

Hoezo hebben verzekeringsmaatschappijen saaie communicatie?

Check dit erg fraai staaltje interactieve video. Even geduld bij het laden, maar dan heb je ook wat!
Zal wel wat gekost hebben....
http://www.aaatown.com/

16-04-08 Gepost door: Seb van Deursen Comments (0) Categorie: internet

Stop motion is cool!

Ik kwam dit daarnet tegen en dit is weer een duidelijk geval van Ik-heb-veelste-veel-tijd-over-maar-ik-heb-nu-wel-iets-cools-gemaakt.

16-04-08 Gepost door: Jeroen Guichelaar

yay! Geen "click to activate" meer in IE!

Eindelijk zijn we verlost van de "Click to activate this control" onzin in IE! In de IE7 update van april is deze melding verwijderd! Mooi zo!

Meer informatie op een Microsoft Blog: http://blogs.msdn.com/ie/archive/2008/04/08/ie-automatic-component-activation-now-available.aspx

14-04-08 Gepost door: Meinaart van Straalen Comments (0) Categorie: technologie

Wiinnaar Rakesh

We hebben alles onderzocht†.†Code onderste boven gehaald, log-files geanalyseerd, met een testpanel oneindig vaak getest maar......Rakesh is de enige oprechte winnaar van onze kerstgame. Bij deze nogmaals van harte en een plaatje om te laten zien dat het allemaal echt is. ;-)

11-04-08 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comments (0)

Users tracken op je blog? Gebruik woopra!

Als trouwe kijker van Geekbrief TV†zag ik pas een†aflevering over "Woopra". Dit is een nieuw tracking & analytics webservice met name gericht op communities en blogs. De features zijn erg indrukwekkend, vooral instant messaging is een nice touch (al zou ik me helemaal rot schrikken als een eigenaar van een site ineens met mij zou beginnen te chatten op z'n site).

Geekbrief TV aflevering over Woopra na de klik :).

09-04-08 Gepost door: Meinaart van Straalen Comments (3)

Software tip van de maand: Launchy

Omdat er bij Zicht over het algemeen gebruik gemaakt wordt van PC's kunnen wij geen gebruik maken van het fantastische Mac-tooltje Quicksilver. Maar gelukkig is er een erg goed PC alternatief: Launchy.

Voor mensen die beide tooltjes niet kennen; dit zijn zogenaamde "Key stroke launchers". Door het indrukken van een toetsencombinatie (ALT+Space in geval van Launchy). Komt onderstaande applicatie te voorschijn:

Hierin tik je een naam van een programma (uit je startmenu) of van een browserfavorite. Een paar letters zijn vaak al voldoende om het juiste programma te vinden. Een andere handige feature is dat je ook search opties van websites kan toevoegen. Type bijvoorbeeld IMDB <tab> -naam van een film- <enter> en je hebt gelijk de IMDB pagina van een film te pakken.

Super handig!

09-04-08 Gepost door: Meinaart van Straalen Comments (0)

Today's Internet Is Killing Our Culture

Met het schrijven van dit artikeltje op onze eigen blog die ik eigenlijk mee aan het doden van onze cultuur. Andrew Keen laat ons dingen zien die we eigenlijk al ergens voelde kriebelen. Met zijn boek 'The Cult of the Amateur: How Today's Internet Is Killing Our Culture' stelt hij zien dat het tijdperk van blog's en Wiki's, zeg web2.0,†meer kapot maakt dan je lief is.

08-04-08 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comments (0)