AHUMBA ENUM

Diverse partijen zijn er al 10 jaar mee bezig. Het is ook wat als je een wereldstandaard wilt neerzetten. Maar eind maart 2008 heeft het Ministerie van Economische zaken (goed voorbeeld doet volgen hopen ze daar) als eerste partij in Nederland een ENUM registratie uitgevoerd. Het belooft echt heel veel voor de toekomst maar is voor de gemiddelde consument erg abstract. Ik doe een poging het uit te leggen en hoor graag of ik daarin slaag. Alle tips zijn welkom.

02-04-08 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comment (1)

Daar word ik nou vrolijk van!

Al een tijdje te twijfelen over aanschaf van Nokia N95 8GB, want ben al een tijdje behoorlijk gefrustreerd met mijn Ipaq.
Ik ging even kijken op de PDA shop site. Zie ik daar, een beetje verborgen, de feature 'maak een bouwplaat'. Printje maken natuurlijk. Werkt echt. Geniale actie van Pritt! Bijna jammer dat Pritt zelf geen smartphones verkopen: ik had er zonder meer eentje gekocht! Erg goed voorbeeld van de kracht van brand utilities.
Nokia N95 8GB bouwplaat van Pritt
Het is wel even zoeken naar de link....

02-04-08 Gepost door: Seb van Deursen Comments (2)

Wordt zoeken weer leuk?

Ik ben dol op de Google. Zo ontzettend snel en het zoeken teruggebracht naar de essentie.
Maar het was natuurlijk wachten op een lekkere visuele zoekmachine. Search Me begint er op te lijken!

31-03-08 Gepost door: Seb van Deursen Comment (1) Categorie: internet

Technologie ten dienste van

Dat technologie echt steeds meer gaat bijdragen aan gemak en comfort, en dat ik steeds vaker denk 'hier wordt ik blij van!' is een prettige ontwikkeling. (zie bijv. ook Lifehacking).

Maar als onoverkomelijke bijkomstigheid, te vergelijken met de hoeveelheid afval die je te verstouwen krijgt als je bijvoorbeeld een nieuwe TV laat bezorgen, kom ik ook steeds dingen waarvan ik denk 'wie zit daar nu op te wachten!'.
Goed voorbeeld daarvan is onderstaand filmpje, dat ik zag op Erwin van Lun's Mensmerk. Maken we onszelf met dit soort dingen nou echt gelukkiger? Wellicht een enkeling, maar ik persoonlijk wordt er een beetje treurig van...

29-03-08 Gepost door: Seb van Deursen Comment (1) Categorie: internet

Gouwe ouwe

Jeroen inspireerde me met zijn Royksopp clip. Wat een fantastisch artwork!
Hetzelfde gelukzalige gevoel bekruipt me weer, net als die eerste keer dat ik de clip van Star Guitar van de Chemical Brothers zag (van Michel Gondry). En omdat ik nog regelmatig mensen tegenkom die deze clip niet kennen, voel ik het toch een beetje als mijn morele plicht deze link te plaatsen.
Waren alle clips maar zo mooi, dan zou ik weer, net als vroeger, hele dagen MTV aan zetten!
Welke clip kan hier tegen op?

29-03-08 Gepost door: Seb van Deursen Comments (4) Categorie: film

Photoshop Tip van de Dag #3


Jawel! Het is weer tijd voor een photoshop tip van de dag!

Deze is speciaal voor de techneuten. Dit kom je misschien wel te vaak tegen en je moet altijd gokken. Dan heb je een foto met een schaduw of een button met een schaduw en deze moet transparant zijn. Maar in photoshop zie je niet goed waar de schaduw precies ophoud en moet je gaan gokken hoe je het plaatje schoon moet snijden. Dat hoeft nu niet meer.
Probeer dit maar eens. Zet je background laag uit en doe dan: Image > Trim. Bij "Based on" vink je "Transparent Pixels" aan en dan druk je op "OK".
En daar is je schoon gesneden button.

28-03-08 Gepost door: Jeroen Guichelaar Categorie: tools

Infographics

Vorige week zijn Jan-willem en ik naar het eerste Infographics Congres geweest: IC08. We zijn afgereisd naar Zeist en hebben daar de hele ochtend en middag gezeten en geluisterd naar sprekers die wat hadden te vertellen over infographics. Infographics komen veel voor in kranten en zijn een hulpstuk om makkelijk informatie te communiceren door middel van een “praat plaatje”.
Hier een leuke clip van Royksopp die in 1 klap duidelijk maakt wat infographics zijn.

28-03-08 Gepost door: Jeroen Guichelaar Comments (0)

Websites toen en nu

Het weblog WakeUpLater heeft van een aantal grote en bekende websites de designs van 10 jaar geleden, 5 jaar geleden en nu naast elkaar gezet. Erg gaaf om te zien hoe internet, en daarmee ook de mogelijkheden en vormgeving, binnen zo'n korte tijd kunnen veranderen. Maar ook hoe de meeste van die sites wel altijd hun oorspronkelijke identiteit hebben behouden.

The Evolution of Websites: How 10 Popular Websites Have (And Have Not) Changed

28-03-08 Gepost door: Jelle-Jan van Veelen Comment (1)

Online Photoshoppen


Cool, voor de mindere Photoshop-guru's onder ons (en die zullen er in aantal meer zijn dan de guru's) is er nu een online alternatief voor de talloze fotobewerkingstools die vaak bij camera's bijgeleverd worden maar die eigenlijk ten onder gaan aan hun overvloed aan features, of een zogenaamd intuitieve interface.
Je maakt een account aan, logged in, upload een set foto's naar je eigen album en per foto kun je aangeven of je alleen een basisactie wilt uitvoeren zoals roteren of je kunt kiezen voor zwaardere middelen waarbij je uit een flinke lading beeldverbeterende handelingen kunt kiezen.
De bewerkingsgereedschappen hebben een previewfunctie en een set gradaties/sterktes waarin het toepasbaar is.
Al met al een handig alternatief om je foto's even op te spicen voordat ze naar de online afdrukcentrale, oma of je blogsite gaan :)

Op de site kun je via een testaccount zelf de tools of the trade aan een inspectie onderwerpen. Kies na het 'inloggen' voor 'My Photos'.

Photoshop Express

27-03-08 Gepost door: Jurg Roessen Comments (0) Categorie: fotografie

Winter op de berg?

Tja, echt winter op de berg was het zeker niet in Winterberg. In dat opzicht viel het jaarlijkse Zicht uitje naar Winterberg wat in eeeh het dooi-water.
Maar met z'n allen met een flinke vaart een berg afroesjen op de zomer-rodelbaan is ook een aardige belevenis! En ja, de baan kan zonder gebruik van de rem worden afgelegd!

19-03-08 Gepost door: Seb van Deursen Comments (0) Categorie: bureau