Pixelplaat van 1600x1200

Sinds jaar en dag ben ik lid van de Internetcreatieven mailinglist. Eťn van de leden van die mailinglist, Arjan Westerdiep, heeft in slechts 556 uur tijd de 978.071 pixels van een 1600x1200 pixels grote pixelplaat getekend. Wat een werk! Maar het resultaat is echt†heel erg vet.†

Check it out!
En lees hier de how-to en andere achtergrondinformatie.

18-03-08 Gepost door: Jelle-Jan van Veelen Comments (0) Categorie: internet

Exactitudes

Fotograaf Arie Versluis en styliste Elly Yttenbroek werken al sinds 1995 samen aan project 'Exactitudes'.
Exactitude staat voor een samentrekking van 'exact' en 'attitude'. Het is een langlopend project waarbij een groot aantal verschillende sociale groepen mensen op de zelfde wijze geportreteerd zijn met hun bijbehorende (kleding)stijl.
Het project omvat inmiddels 88 beelden en maakt duidelijk dat de mens zich graag aansluit bij een groep en het roept de vraag op of we wel zo uniek zijn :)

Exactitudes

13-03-08 Gepost door: Jurg Roessen Comments (0) Categorie: fotografie

Websites archiveren

Het is een open deur maar ontwikkelingen op internet gaan echt razendsnel. Keer op keer onstaan er nieuwe bedrijven die in zich in een niche markt†op het world wide web weten te nestelen. Denk niet aan eendagsvliegen maar aan bedrijven die solide en zeer relevante diensten bieden. Aan virusscan software leveranciers, search engine optimalisatie bureau's, partijen voor het verzenden van bulk-e-mails, SMS dienst leveranciers,...etc. Via een klant ben ik op een nieuwe tak van sport gewezen die een grote vlucht gaat nemen. Bedrijven die gespecialiseerd zijn in het archieveren van websites. Als overheid heb je een informatie- en archieveringsplicht naar burgers. Bibliotheken liggen vol met documenten aangaande aankondigingen van bouwwerkzaamheden, verordeningen, belastingmaatregelen en ga zo maar door. Maar wat als bepaalde delen alleen maar online worden gecommuniceerd. Hoe kan je dan als burger terugvallen†op wat er 10 jaar geleden toch echt door Wethouder X is besloten? En dus buigt de overheid zich momenteel over de verplichting van instanties om websites te archiveren. Maar wat een ongelooflijk complex probleem gaat zich hier voordoen. Blijven browsers tot in het eind der tijden W3C ondersteunen? Hoe zit het met applicaties als Google Maps als Microsoft een titanenstrijd weet te winnen? ....en ga zo maar door. Zou mijn berichtje over 2000 jaar nog te lezen zijn?

13-03-08 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comments (5) Categorie: internet

Nog meer logo's

Na het onstaan van het Google logo, kwam ik vandaag deze site tegen: Evolution of Tech Companies' Logos. Leuk :)

04-03-08 Gepost door: Jelle-Jan van Veelen Comments (0) Categorie: algemeen

Ontstaan van het Google logo

Wired heeft een aardig artikeltje over het ontstaan van het huidige Google-logo.

Check it out :)

20-02-08 Gepost door: Jelle-Jan van Veelen Comments (0) Categorie: internet

Home Cinema setje

Je moet er even voor sparen, maar dan heb je ook wat: een leuk Home Cinema setje. Ik ga het meteen even aankaarten bij de directie, misschien is het wel leuk om onze Wii mee te completeren :P

18-02-08 Gepost door: Jelle-Jan van Veelen Comment (1) Categorie: film

Winnaar World Press Photo 2007

Vanochtend is de winnaar van de World Press Photo van 2007 bekend gemaakt. De winnende foto van een Amerikaanse soldaat in Afghanistan is van Tim Hetherington.

Check vooral ook de andere winnaars, er zitten echt prachtfoto's tussen.

World Press Photo

08-02-08 Gepost door: Jelle-Jan van Veelen Comments (0) Categorie: fotografie

Duchenne Parents Project

De meeste van jullie weten dat Zicht het Duchenne Parents Project een warm hart toedraagt. Het is vooral voor de ouders en de Duchenne patienten zelf fantastisch om te zien hoe het harde werken beloond wordt met echt bruikbare onderzoeksresultaten. Meer weten? NOVA den haag vandaag, heeft er gisteren bij stil gestaan. Verplichte kost voor alle Zichters =)

31-01-08 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comments (0) Categorie: campagnes

Zicht op wintertrainingskamp in Mexico

Het weer is hier in Mexico een stuk lekkerder dan in Nederland. De training gaat ook best aardig. Ik heb voor jullie vermaak een filmpje gemaakt van onze trainingsresultaten.

30-01-08 Gepost door: Meinaart van Straalen Comments (0) Categorie: entertainment

Dat doet pijn

Paintball in de virtuele wereld. Geen plastic balletjes die op je lijf uit elkaar spatten en blauwe plekken kunnen achterlaten maar pijnlijk is het wel. Als je wordt getroffen dan schrijft het game-platform direct en automatisch geld van je rekening af. Raak je iemand....dan zijn de inkomsten voor jou. Door leterlijk met je avatar op een pot geld te staan kan je de jackpot winnen. Reken maar dat iedereen je er vanaf wil schieten. De ontwikkelaar zegt dat al het geld dat in omloop†gaat voor de spelers is. Je hoeft alleen maar ammo te kopen.... Wie durft?

22-01-08 Gepost door: Maarten van Maarschalkerwe.. Comments (0)