Megapixels

In m'n vrije tijd hou ik me veelvuldig bezig met fotografie. Met enige regelmaat schiet ik daarbij ook wel eens een panorama via een zelf gefrobeld hulpstuk genaamd panoramakop dat ik op een waterpas staand statief monteer. Zo treedt er geen perspectivische vervorming op als ik de camera beetje bij beetje draai om telkens een stukje van het panorama vast te leggen.
Thuis gekomen wordt de boel dan met behulp van een montageprogramma aan elkaar 'gestitched' om tot een breedbeeld resultaat te komen. Al met al ben ik zo al snel een paar uur verder voordat ik een eindresultaat kan tonen waarbij de lengte-breedteverhouding op kan lopen naar eeen beeldresolutie van zo'n 35megapixel.
Het zou prachtig zijn als dit eenvoudiger kon maar wel enigzins portable. Seitz heeft daar een prachtige oplossing voor; 6x17 Digital. Een beeldresolutie van 160 megapixel.., voorzien van een tablet PC als 'LCD-scherm' en tevens opslag en verwerkingseenheid.
Als je helemaal wild wil gaan kun je het apparaat zelfs verticaal monteren en alsnog het bekende rondje draaien voor een beeld met monsterlijk hoge resolutie.. oef. Verder nog iets te wensen? Ja, een sherpa om het ding mee te nemen op fototripjes.. een echte compactcamera is het niet :)

Het detailniveau bij het inzoomen op een beeld doet me zelfs denken aan Microsofts Photosynth.
Hier staat een voorbeeldje van zo'n panorama.

21-01-08 Gepost door: Jurg Roessen Comment (1)
21-01-08 Gepost door: Seb van Deursen Comments (4)

Gaat Nienke voor de Wii?

We hadden ons er in de studio al bij neergelegd: die 39 seconden in de Zicht kerstgame wordt niet meer gebroken. Maar nu lijkt ene Nienke toch in staat geweest er dik onder te duiken. Het worden vast laaaaaange nachten voor Rakesh....: nog 7 dagen te gaan!

11-01-08 Gepost door: Seb van Deursen Comments (18) Categorie: bureau

Photoshop Tip van de Dag #2

En ja hoor, het is weer eens tijd voor een Photoshop Tip van de Dag (echo: dag, dag, dag).

Even een korte (kan ik ook weer verder met mijn werk ;)).

Hoe maak ik snel mijn Brush(shortcut: B) kleiner en groter. Dit doe je met ] en met [. Als je [shift] erbij ingedrukt houdt dan kan je ook de hardness bepalen, dus hoe soft de brush wordt.

In iets langzamere manier om dit te doen is met je rechtermuisknop klikken op je werkgebied. Zo kan je wel snel een ander soort brush kiezen.

09-01-08 Gepost door: Jeroen Guichelaar Comments (0)

Google / YouTube TV

Zou het dan nog eens goed komen allemaal? Dat ik gewoon lekker op de bank YouTube filmpjes kan bekijken, plug-and-play? En niet meer met een schemerlampje (voor de gezelligheid) en een zak chips op het keyboard?
Ik dacht dat ik onderhand de enige ouderwetserd was die vond dat informatie- en entertainmentunits best gescheiden van elkaar mogen zijn. Alleen maar handig toch!

Nu Google zich, samen met Panasonic, hiermee gaat bemoeien, krijg ik er eindelijk vertrouwen in!
Ik wacht nog even met de aanschaf van mijn nieuwe LCD-TV denk ik. Ik zag door de bomen het bos trouwens al lang niet meer (al eens geprobeerd de specs. van LCD TV's met elkaar te vergelijken?).
http://www.telegraaf.nl/digitaal/2973335/_Google_en_Panasonic_lanceren_internettvs__.html

08-01-08 Gepost door: Seb van Deursen Comment (1) Categorie: internet

Fight

Vroeger als kind ook ooit het idee gehad om een oorlog met een potje Stratego te beslechten? De winnaar mocht zonder problemen en bloedvergieten andersmans land overnemen. Nu kan het nog simpeler. Tik twee landen in, klik op Fight en wacht op de uitslag. Degene die het meest op Google voorkomt heeft gewonnen. Probeer maar eens Antillen en Nederland ;-)

07-01-08 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comments (0)

And the winner is....Mike Huckabee!

Grant W. Smith heeft in 1998 een artikel gepubliceerd, waarin hij de namen van de kandidaten van Amerikaanse presidentsverkiezingen vanaf 1842 tot 1992 heeft geanalyseerd op enkele fonetische aspecten. Zijn stelling is dat een juiste naam een onbewuste, maar zeer belangrijke bijdrage levert aan de populariteit. Van de 42 verkiezingen bewezen 35 zijn theorie.
Als we zijn analyse loslaten op een mogelijke strijd tussen Huckabee en Obama (wiens naam toch al iets te veel lijkt op een zekere public enemy), zou Huckabee nipt winnen!

Met dank aan Alef de Jong.

05-01-08 Gepost door: Seb van Deursen Comments (2)

Een hele goeie moggel!

Oeps.....is dat even schrikken....
http://www.zicht.nl

05-01-08 Gepost door: Seb van Deursen Comments (0) Categorie: algemeen

Jip en Janneke & RSS

Eindelijk een filmpje gevonden waarmee ik zelfs mijn kleine neefjes snel kan uitleggen wat RSS is!
En het maakt me ook vast eenvoudiger om bepaalde klanten het belang van het aanbieden van een feed uit te leggen...

Nog veel meer van dit soort leuke filmpjes op http://www.commoncraft.com/

05-01-08 Gepost door: Seb van Deursen Comments (0) Categorie: internet

Test foto's > win een fles wijn.

Iedere websitebouwer kent natuurlijk de lorum ipsum teksten. Mijn collega's Gerard en Jeroen hebben daarvan een variant inelkaar geklust de Gangsta Lorem ippzle dummy text generator Handig om eens een ander stukje dummy tekst te gebruiken.
Bij het bouwen van een website waar pdf's op moeten komen gebruiken we een test pdf. Zoek in google op test pdf en je vindt vond op nummer één al jaren de Zicht test pdf.(ook hier)

Voor foto's heb je natuurlijk een vergelijkbaar fenomeen. Hiervoor wil je wel eens wat leuks gebruiken.
Voor de diverse pasfoto's van mederwerkers van sites die we maken gebruiken we nu deze baardman. Ik heb hem ergens gevonden op een normale site waar hij als medewerker genoemd staat. Nu kan ik echter nergens meer vinden waar hij vandaan komt.

Wie mij kan vertellen hoe deze man heet en op welke site hij te vinden is krijgt van mij een fles wijn. Hints op aanvraag.

02-01-08 Gepost door: Sybolt Ettema Comments (4) Categorie: fotografie