De Rode Draad

Simpel doeltreffend idee. Is nog niet op de markt maar en heb het zelf hier in Nederland eigenlijk niet nodig. Een HUD laat een bestuurder van een voertuig een rode braad draad zien die je we weg wijst. Eenvoudiger kan de interface volgens mij niet. Of wellicht een rode draad als je te hard rijdt en een groene als het goed zit?

28-12-07 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comments (2)

De Elfjes staken.

Jullie kennen elfyourself was wel. Zoniet, dan heb je of in coma gelegen of je teruggetrokken in een grot. Bekijk hier mijn inbreng. Ongelooflijk hoe zoiets simpels zo'n hit kan zijn. Je eigen hoofd zien op een dansend Elfje en dat willen delen....meer is het niet. Deze ochtend, na het openenen van een Elf link van mijn oom (was ook nieuwsgierig hoe dat er uit zou zien) hetvolgende:

Het moeten er miljoenen zijn geweest. De downloadtijden werden tergend hoog. Maar wat een Viral met hoofdletter V. Super simpel, super effectief. Over dat laatste kan je natuurlijk nog wel een boompje opzetten. Hoeveel mensen gaan iets doen met het merk OfficeMax.  Een stukje lol aan de wereld toevoegen kan echter geen kwaad. (alhoewel...ook daar kunnen we nog over doordenken).

23-12-07 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comment (1)

De kern van 2.0

Als master student Brand Management ben ik in de gelukkige positie tweewekelijks te worden geïnspireerd door steeds nieuwe brandprofessionals. Afgelopen vrijdag stond nieuwe media op het programma, waarbij het web 2.0 fenomeen centraal stond. Het verhaal van René Jansen van Winkwaves heeft me zeer geïnspireerd. Hij daagt je uit om als organisatie, of adviserend bureau, niet te denken vanuit het product. OK, eerder gehoord, maar het is wel interessant te zien hoe de kernvraag wat hem betreft dan wel luidt: 'wat is de kern waaromheen gedrag plaatsvindt?'.
Ook zijn positioneringsmodel om 2.0 tools in te delen (transactioneel vs. interactief), is erg interessant.
Winkwaves heeft trouwens het initiatief 'wat vinden wij over' gelanceerd. Erg mooi initiatief waarmee je eigen bookmarks kunt delen met andere vakmensen. Erg helder en liefdevol uitgewerkt!

22-12-07 Gepost door: Seb van Deursen Comments (0)

Hernia

Zo op de valreep, nu geheel werkend Nederland aan de kerstborrel zit, hier nog even een plaatje van mijn rug, zoals hij er vorige week uitzag:

Voor het hele verhaal (inclusief meer plaatjes en filmpje) verwijs ik u allen even schaamteloos naar mijn eigen weblog. Fijne kerstdagen iedereen!

21-12-07 Gepost door: Jelle-Jan van Veelen Comments (2) Categorie: algemeen

2007?

Elk jaar krijgen we het voor elkaar onze eigen kerstbonus op te blazen. Als we er vuurwerk voor zouden kopen...dan heb je nog wat! Maar omdat we er met zijn allen verschillende webversies doorheenknallen van 1.0 naar 3.0, Adobe ons met nieuwe producten om de oren slaat, er steeds meer API's tot onze beschikking zijn en noem nog maar meer hersenspoelende zaken.....het is ons vergeven. Voor iedereen natuurlijk een fantastisch 2008!

20-12-07 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comments (2)

Photoshop tip!

Vandaag heb ik hier bij Zicht een Photoshop workshop gegeven voor de designers/ontwerpers/vormgevers. Ik stond hier al een beetje bekend als de man van de “Photoshop Tip van de Dag (echo: dag, dag, dag)”. Dus het werd tijd om kennis te delen, van mij en van de anderen.

Er zijn heel wat photoshop tips naar voren gekomen en het leek me leuk om af en toe een Photoshop Tip op het blog te posten.

Hier dan de eerste photoshop tip:

Layer Comps (Window -> Layer Comps)
Deze functie slaat de compositie van je layers die aanstaan op.
Je maakt een nieuwe layer compositie aan en opdat moment bewaart PS alle layers die opdat moment zichtbaar zijn.
Zo heb je niet meer het gedoe met het aanzetten van lagen of mapjes om even snel iets te laten zien of om een JPG op te slaan. Voor de programmeurs is het ook handig om de verschillende pagina’s van websites te zien of om de rollover status te zien en dan niet eerst een uur zoeken naar het mapje waar de lagen allemaal staan.

Je kan ook heel snel van al je layer composities JPG’s maken door naar File > scripts > Layer Comps to files te gaan.

Ik hoop dat iemand er wat aan heeft, tot de volgende Photoshop tip!

19-12-07 Gepost door: Jeroen Guichelaar Comment (1) Categorie: design

Kerstcadeau met ballen!

Mocht je nog gruwelijk omhoog zitten in het luxeprobleem dat je geen cadeau weet om te geven tijdens de kerst, en je hebt al een keer een geit en een waterput cadeau gedaan, dan is er nu de mogelijkheid iemand blij te maken met een KIVA 'gift certificate'.
Hiermee kan de ontvanger een zelf uitgekozen klein 1-mans-project steunen met een microkrediet.

Het leuke is dat je als donateur op de hoogte wordt gehouden van het project en dat het bedrag uiteindelijk ook weer wordt teruggebetaald aan je! Zodat je weer een ander project kan steunen!
http://www.kiva.org/

18-12-07 Gepost door: Seb van Deursen Comment (1) Categorie: algemeen

Phishingende Chatbox

Het valt onder "Social Engineering". Russische programmeurs hebben chatbots gemaakt die je diverse gegevens ontfutselen. "Hi Maarten, nice talking to you! What is your creditcard number?". Ik kan me nauwlijks voorstellen dat het loont. Zal vast weer de macht van het getal zijn. Voeg dus een "anti phishing bot filter" maar toe aan dit lijstje.

11-12-07 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comments (0) Categorie: internet

Zicht 2.0

Maar liefst 11 kinderschoentjes stonden te wachten op kadootjes en pepernoten. De nieuwe Z-generation is coming up.
We overwegen de goudvis op de site te vervangen door een konijn.

06-12-07 Gepost door: Paul Traas Comments (2) Categorie: entertainment

Weeknummers

Binnenkort is er weer een nieuw jaar (Duhhh). In planning gebruiken wij weeknummers, nu dacht ik altijd dat week 1 de week is waar de eerste maandag in valt. Niets is minder waar. Er is een heuse ISO- en zelfs NEN norm voor .

Volgens ISO 8601 en NEN 2772 is de eerste week van het jaar die welke vier of meer dagen van dat jaar bevat. Omdat, volgens NEN 2772, de eerste dag een maandag is, komt het erop neer dat week 1 de week is, waarin de eerste donderdag van dat jaar zit. Ook als zondag als eerste dag gezien wordt, geldt dit. Week 1 is ook de week waar 4 januari in valt, of de week met de meeste dagen. 31 December 2007 valt dus in week 1 van 2008.

04-12-07 Gepost door: Sybolt Ettema Comments (2) Categorie: algemeen