wie kent <> kwis

Ik sta onder mijn collega's bekend om mijn nutteloze weetjes een beetje in de categorie van; Waarom heet een witte neuse hoorn zo terwijl hij niet wit is. (oplossing alhier) Ik heb een tijdje de Mindgame gedaan. Zij bieden tegenwoordig ook spellen aan als trainingstool.
Wat ik tegenwoordig lees, vaak erg leuk zijn de Weetjes van de dag Dit zijn allerlei, vaak actuele onderwerpen, die iets met cijfers te maken hebben. Die van vandaag is lekker actueel voor mannen met een grijzebaard en zwarte helpers: "77 procent van alle vrouwen krijgt liever een plasmatelevisie cadeau dan een diamanten halsketting."

Er zijn echter ook nuttige weetjes, die weet ik dan soms weer niet. Voor de html programeurs/typers onder de lezers hier een aardige kwis, (of quiz) om dat te testen. Hoeveel html elementen kan je noemen in 5 minuten. Alles dus wat in de code tussen <> staat. Vast meer dan ik er ken.

0

In poging twee had ik met wat spieken er nog maar 30, nog 61 te gaan......

03-12-07 Gepost door: Sybolt Ettema Comments (3) Categorie: algemeen

Zoek afbeeldingen

Ik was weer eens een avondje lekker aan het zoeken naar van alles en niets. Hoe werkt bijvoorbeeld het zoeken naar afbeeldingen. Dan geef je de zoek vraag in tekst vorm, maar je zoekt een beeld. De Getty-images van deze wereld hebben daar ontzettende zoek formulieren voor, best handig. Veel werk zal zitten in het goed labelen van de beelden om hier wat aan te hebben.
Als je via google naar afbeeldingen zoekt (van mij bijvoorbeeld)kan je maar een woord of wat invullen en eventueel nog hoe groot of met welke inhoud. Sinds kort kan je ook aangeven of er gezicht, nieuws of alles op mag staan. Dat dit nooit tegen Getty-like zoek methoden kan moge duidelijk zijn. Maar dat hij een vrouw in bikini geeft als je zoekt op rss icon is vreemd....

Het blijkt dat de foto komt uit een blog post uit 2005 waar onder de foto tweemaal de worden rss en icon staan. (o.a via: Google Operating System blog)

Goed dat google image labeler heeft een "ding" dat wel een spel lijkt. Gedurende twee minuten wordt je aan een willekeurige andere deelnemer gekoppeld. Je krijgt beide de zelfde foto te zien en moet daarbij labels verzinnen. Als je beide een zelfde label geeft weet big brother google wat de foto voorsteld.

De zoeksoftware die wij nu een paar keer gebruikt hebben is Zoomsearch van Wrensoft. Hele mooie software en goede support. Hij zoekt erg snel en kan heel mooi aangepast worden. Zie het in actie op Mokveld.com Deze software kan sinds de laatste versie ook zoeken in de Exif informatie van de foto's en daar bij thumbnails van het resultaat laten zien. We hebben deze feature het nog niet toegepast, maar ik zie leuke mogelijkheden voor site's met veel foto's. In ieder geval zal je dan geen bikinis vinden als je op rss icon zoekt. Maar wat zal vinden als je op papegaai zoekt......

20-11-07 Gepost door: Sybolt Ettema Comments (0) Categorie: tools

Woei! No more "click to activate this element" crap

Ik lees net dat Microsoft een licentie heeft weten te krijgen op het zogenaamde EOLAS patent. Dat betekent dat die irritante melding die je krijgt als je bijvoorbeeld Flash embed in een webpagina "Click to activate element" niet meer nodig is!

Bron: Artikel op De Lijst

12-11-07 Gepost door: Meinaart van Straalen Comments (0) Categorie: technologie

Whiiiii!

Wij als, hip "buro", kunnen natuurlijk niet met alleen een oude Xbox in de kastblijven zitten. Daarom verscheen er vrijdag een Wii bij ons en werd de lunch tafel omgetoverd tot Tennisbaan. (Jurg heb je er een foto bij?)

Ik als Delfterik was natuurlijk weer nieuwsgierig hoe die dingen werken. Dat blijkt nog best goed inelkaar te zitten. Hier bijvoorbeeld op X-arcade.com een uitgebreide uitleg.

Iemand heeft met war Ir-Leds een leuke demo gemaakt om met behulp van de Wii remote en twee vingers minority report like dingen te doen. Eigenlijk best simpel als je het zo ziet. Misschien iets om thuis te gaan proberen als de sint ook bij ons zo'n wi(i)tte doos gebracht heeft.

Filmpje op de leesverder pagina...

11-11-07 Gepost door: Sybolt Ettema Comments (5) Categorie: technologie

Vul alsjeblieft alles zo in, dat de site het begrijpt!

Vandaag moest ik even op de site zijn van mijn telefoonprovider om wat account-gegevens te wijzigen. Je kunt hier inloggen op "mijn account", zoals zoveel sites uitgerust zijn met een my ... of mijn ... afdeling.

Daar werd weer eens één van mijn ergernissen op het gebied van inloggen en formulieren op websites aangewakkerd:

Je hebt of het verkeerde wachtwoord, of het verkeerde mobiele nummer ingevuld (Type alleen nummers in zonder spatie of verbindingsstreep).

Gemak dient de mens, zegt men wel eens. Ik vraag me in dit soort situaties altijd af: hebben de mensen die dat gemaakt hebben ook in hun achterhoofd gehouden: "Wat zou ik makkelijk vinden als ik zo'n inlogformuliertje invul"? Zo ja: waarom vinden ze het dan niet makkelijker als ze niet na hoeven te denken over hoe je het mobiele nummer invult? Zo nee: Do it! ;)

Zonde van al die mooie regular expressions tutorials...

09-11-07 Gepost door: Gerard van Helden Comments (2) Categorie: technologie

Nieuwsgierige journalisten...

Deze week was in het nieuws dat overheidsdienaren in het netwerk van de GPD hebben gesnuffeld. Niet goed natuurlijk. Al lees ik vanochtend in het/de NRC-Next dat dit het gevolg van een ratrace is.

Wij maken veel sites en op een van deze sites wordt regelmatig wat gepuliceerd dat journalisten toch wel graag eerder zouden weten dan eigenlijk bedoelt is. We hebben op deze site iets gemaakt waarmee we die soort nieuwsgierige journalisten kunnen "betrappen".
Het blijkt toch heel regelmatig zo te zijn dat er mensen proberen of ze niet via allerlei omwegen aan informatie kunnen komen die nog niet gepubliceerd is. En dat blijken toch elke keer weer journalisten te zijn, van Reuters !

09-11-07 Gepost door: Sybolt Ettema Comments (0) Categorie: internet

Echt Grandioos

Wat moet ik er eigenlijk nog aan toevoegen? Heerlijk om te zien hoe ze hun merk koppelen aan de webshop met een dergelijke uiting!

 

02-11-07 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comment (1)
01-11-07 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comment (1) Categorie: internet

Fiets uit de muur

Onze vrienden van Springtime zijn weer goed bezig. De Bikedispenser haalt heel veel media aandacht. Springtime heeft overigens het ontwerp voor de de Mark 2 geleverd van Formula Zero. Die club kennen jullie natuurlijk wel. It's a small world.

01-11-07 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comments (0) Categorie: algemeen