Bij het kampvuur komen de gesprekken los

Van Judith kregen we de tip om eens bij deze club te kijken. Ze hebben onder meer deze chat engine in hun portfolio. Het is echt heel goed doordacht. Ze hebben een tour voor een snelle quickscan. Ik kan me zelf niet voorstellen dat wij op Zicht met een dergelijke tool op de zaak communiceren maar wel leuk om te weten dat het er is.

 

04-08-07 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comments (2) Categorie: algemeen

Postbank viral

Het idee van flashmovie in combinatie met telefoonnummer kenden we natuurlijk al, maar het blijft best grappig :)

Ik vind het overigens wel raar dat dat nu pas kan bij de Postbank? Dat kan volgens mij al bijna 10 jaar bij de Rabobank...

Postbank Snel geld overmaken

02-08-07 Gepost door: Jelle-Jan van Veelen Comment (1) Categorie: algemeen

Waar is Waldo

Ik kwam net een geweldige foto contest op DPChallenge.com tegen. Erg leuk om naar te kijken. Het is een soort zoek plaatje om een mens op de foto terug te vinden. Dit is mijn favoriet. Welke die van jullie?Where Is Waldo

01-08-07 Gepost door: Meinaart van Straalen Comments (2) Categorie: campagnes

Kijkje in de keuken van spammers

Je kent ze vast wel, van die irritante plaatjes met nummers en teksten erin die je moet overtikken voordat een bericht geplaatst wordt op een website. Op deze blog maken we er ook gebruik van, dit is om mensen te kunnen onderscheiden van (spam)bots. Slecht nieuws: er is nu spam software op de markt die zogenaamde "captcha's" kan kraken.

Vooral dat laatste filmpje is erg indrukwekkend. Vroeg me altijd al af wat voor soort tools spammers gebruiken. Hopelijk duurt het nog even voordat onze captcha gekraakt is ;). En anders moeten we maar wat anders origineels gaan bedenken.

01-08-07 Gepost door: Meinaart van Straalen Comments (3) Categorie: fotografie

Mouse Gestures in Flash

Ik was afgelopen week op zoek naar een algoritme voor een project toen ik hier tegen aan liep: "muis gebaren herkenning". Een hoop vroegere Palm gebruikers herkennen het vast wel. Een snelle manier om met een muis of pen tekens in te voeren. Erg indrukwekkend.

01-08-07 Gepost door: Meinaart van Straalen Comments (0) Categorie: algemeen

Delicious DeLorean

Ik wist het. Twee maanden geleden al. We zijn toe aan een nieuwe leasecontract en dus een nieuwe wagen. Al die tijd loop ik al zonder succes te lobbyen voor een tweedehands DeLorean. Zou te onhandig zijn...

Seb: Als je vanuit je vakansie huisje de Zicht Blog leest! SMS me en ik verscheur alle offertes en ga op zoek naar deze schoon wagen.

Ps, via GeenStijl getipt

31-07-07 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comments (2) Categorie: technologie

I-DODE

Vandaag is het dan zover. KPN laat I-mode doodbloeden. We hebben veel contact met KNP gehad ten tijde van de lancering. De spirit van het team kentterde er vanaf. Waar is het misgegaan?

Zonder te willen schijten op het bord waar we van gegeten hebben voelde we zelf aan dat het de content was en is. Content is en blijft King. Je komt niet weg met voetbal uitslagen, pixelige pikken plaatjes of headlines van nieuws. Nederland is ook geen Japan waar je als gezin opgepakt zit op een paar vierkante meter en geen ruimte en privacy voor een personal computer. Surfen doe je daar op je mobieltje.

Ik vewacht dat KPN wel op diverse fronten heel veel ervaring heeft opgedaan. We houden ze in de gaten want stilstaan zullen ze niet. Die spirit hangt er nog steeds!

19-07-07 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comments (0) Categorie: algemeen

RC Helicopter

Hier op de zaak hebben we zo'n mini RC IR helicoptertje. Leuk tijdverdrijf, zo leuk zelfs dat vrijwel iedereen er snel zelf ook eentje bestelde.

Er zijn ook mensen die met iets grotere varianten vliegen, en sommigen daarvan kunnen het best goed...

Helicoptertje vliegen

19-07-07 Gepost door: Jelle-Jan van Veelen Comments (0) Categorie: algemeen

1 keer is niet genoeg

Gespot op Flabber. Deze moet je echt een paar keer zien. Ik kan er niet te veel over vertellen. Het is aardig om te zien dat je met User Interface soms een leuke twist kunt maken. Tijd om eens nieuwe gestalt wetten op te stellen?

17-07-07 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comment (1) Categorie: gadgets

Digitale bosjesmannen

Net gelezen op de Bright weblog: de bosjesmannen van Kalahari maken gebruik van PDA's met symbolen om dieren en hun gedrag te registreren. Deze data wordt direct verzonden via sateliet. Intressant gebruik van technologie. En wordt ook nog eens erg actief gebruikt, sommige bosjesmannen registreren wel 300 dieren per dag. Cool!

Bosjesmannen gaan digitaal

17-07-07 Gepost door: Meinaart van Straalen Comments (0) Categorie: internet