human user interaction

En dat is leuk: zonder verwachtingen op een pagina over saaie technologies klikken, en dan verrast worden met een doordachte, verzorgde interface die de high tec een human touch geeft.

(Over de tekstuele content hebben we dan wel weer wat aan te merken.. ; )

3M technologies

12-07-07 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comments (0) Categorie: algemeen

wiki over blogneurose

In de psychiatrie is het begrip blogneurose in gebruik aan het raken. In voorkomende gevallen is er sprake van dat het weblog de betekenis krijgt van een essentieel onderdeel van de persoonlijkheid. Op het weblog komt in veel gevallen een aspect van de persoonlijkheid naar buiten in de vorm van een alter ego. Indien er sprake van is dat een patiënt niet in staat, of in de gelegenheid is tot het dagelijkse plaatsen van posts op het weblog en daardoor in een psychische crisis raakt, of dreigt te raken, dan spreekt men in toenemende mate van een blogneurose.

muisarm, smsduim, blog... ?

 

bron: wikipedia

10-07-07 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comments (0) Categorie: design

Blu-ray Show

Kennen jullie Peter nog? Hij is twee maanden geleden met een vrachtauto naar Tsjechië geweest. In een koeltoren van een oude fabriek moest hij de spullen uitladen. Naast de laser spullen arriveerde er een stapel auto's, een paar wolven en een club die met waterslangen in de weer ging. Niemand scheen exact te weten wat er gefilmd ging worden.  Zie hier het uiteindelijke resultaat. Ik denk dat YouTube de clip teniet doet en het in een bioscoop wel impressive zal zijn.

09-07-07 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comments (3) Categorie: algemeen

Muis

Heb je je ooit afgevraagd hoe het komt dat wanneer je je muis beweegt, je dat pijltje over het scherm ziet bewegen?

Zo werkt je muis dus :)

03-07-07 Gepost door: Jelle-Jan van Veelen Comments (0) Categorie: entertainment

World famous photos

Een overzichtje van enkele wereldberoemde foto's. Het blijft toch gek, dat de meeste van die foto's op de één of andere manier met menselijk leed te maken hebben.

Zou de heftigheid van de emotie die een foto bij je oproept, een foto beter / beroemder maken?

World Famous Photos

29-06-07 Gepost door: Jelle-Jan van Veelen Comments (0) Categorie: algemeen

Second Life in het echt

Moest deze wel overnemen van DutchCowboys. Erg grappig en herkenbaar?

29-06-07 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comments (0) Categorie: fotografie

Altijd al willen weten waarom ze in Australie geen onbeperkt internet hebben?

In Nederland zijn er nog maar weinig providers die een downloadlimiet hanteren voor hun internetabonnementen. In Australië schijnt dit echter nog steeds doodnormaal te zijn.

De reden hiervoor is vrij simpel; er wonen te weinig mensen per km². De kosten voor het aanleggen van een goed kabelnetwerk zijn daarom erg hoog. En die kosten kunnen maar op een kleine groep mensen worden afgewikkeld.

Voor veel uitgebreidere (interessante) uitleg zie linkje hieronder :).

The Reason Australia Lacks Unlimited Internet Plans

20-06-07 Gepost door: Meinaart van Straalen Comment (1) Categorie: algemeen

MySpace 12 miljard (!!!) waard?!

Volgens "betrouwbare bronnen" is Yahoo in onderhandeling met MySpace over een overname. Yahoo zou 25% van z'n aandelen overhebben voor de profielensite. Dit zou met de huidige beurskoers van Yahoo neerkomen op zo'n 12 miljard dollar. Ligt het aan mij of is dit echt onbegrijpelijk (te)veel geld?

MySpace schijnt wel in de top 3 van meest bezochte sites wereldwijd voor te komen. Dus qua bezoekersaantallen is het voor Yahoo wellicht geen slechte zet. Maar ik zou me als topman van Yahoo toch wel even achter de oren krabben of dat echt 25% van het bedrijf wat ik aan het runnen waard is. Gelukkig ben ik niet de CEO van Yahoo ;).

Is MySpace Worth $12 billion?

20-06-07 Gepost door: Meinaart van Straalen Comments (0) Categorie: technologie

The smallest PCs in the world

Zou dit de kleinste PC van de wereld zijn? Hij meet slechts 5 cm³.

The smallest PCs in the world

20-06-07 Gepost door: Meinaart van Straalen Comments (0) Categorie: internet

Joox.net is a Joke?

Ik  vertrouwde het eerst niet. Een website waar je direct alle topfilms kunt bekijken. In je browser en fullscreen. Met zelfs een desktop fade functie. Moest wel eerst een ActiveX control installeren. Nu was net mijn McAfee account verlopen en op Google kon ik geen slechte geluiden omtrent Joox.net vinden.

Dus toch maar eerst McAfee updaten en  "... DivX Web Player (DivXBrowserPlugin.cab). Uit onze test blijkt dat deze download geen adware, spyware en andere ongewenste programma's bevat..."

Echt super! Waar zit de catch? Kan iemand me daarmee helpen?

 

 

19-06-07 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comment (1) Categorie: technologie