Small Brother is watching you

Het neemt wel allemaal rage-achtige vormen aan op internet. En ik doe er blijkbaar gewoon aan mee  Alsof er weer een bubble wordt opgeblazen.  In een web 2.0 beeldspraak: maak zelf de ballonnetjes (met een beetje glans en spiegelingen doen ze het het best), leg ze een plek zodat iedereen ze kan zien en hoop dat iemand ze komt opblazen.

Wacht dachten jullie van Twitter. Een mini-blog syseem waar je continue kan posten waar je bent en wat je doet. Je kan er natuurlijk ook volgen wat andere "Twitties?" aan het doen zijn. Ik kwam vanochtend er een artikel over tegen in de Volkskrant en zag een Dutch Cowboys post er gelijk over voorbijschieten.

Nu ben ik deze ochtend een presentatie voor een communicatie bureau aan het voorbereiden. Lekker in powerpoint. Moet ik dit nu op mijn Twitter blog posten?

 

 

 

18-06-07 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comments (0) Categorie: campagnes

Wat staat er op het menu?

Weer een ongelooflijk staaltje Google power. Getipt door Joost. Het bijft nog wel even zoeken naar echte toepassingen. Ik zie me zelf niet zo snel door "oude" panorma's lopen. In het voorbeeld van Google zie je twee mensen voor een menukaart van een restaurant staan. Niet dat je er de gerechten kunt lezen. Je kunt de sfeer, van waar je je gaat begeven in de echte wereld, proeven. Voor diensten van stadsontwikellingen kan het erg interessant zijn. Het is voor Zicht weer een mooie tool in de mashup gereedschapskist. Kende jullie deze al?

15-06-07 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comments (0) Categorie: internet

met Windows op Safari

Breaking News! Het legt zich allemaal vanzelf uit. Er zitten vast weer kleine verschillen tussen de PC en de Mac versie en dat maakt het er voor ons niet gemakkelijker op. Als jullie 'm hebben draaien....iIk hoor graag jullie mening.

12-06-07 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comment (1) Categorie: internet

gratis Powerpoint les

Erg handig voor de gevorderde gebruiker. Je leert vooral wat je NIET moet doen

08-06-07 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comments (0) Categorie: internet

Microsoft is goed bezig

Microsoft heeft weer een nieuw speeltje; Microsoft Surface.

Het is eigenlijk een touchscreen alleen dan met heel veel mogelijkheden. Bekijk de video's op de website en sta zelf versteld!

http://www.microsoft.com/surface/

06-06-07 Gepost door: Jeroen Guichelaar Comment (1) Categorie: entertainment

Illusie

Uit de oude doos maar nog steeds fascinerend. De grijze vlakje A en B zijn precies even grijs! Geloof je het niet? Uitprinten, uitknippen en naast elkaar leggen is mijn devies. Photoshop inzetten kan natuurlijk ook

Grote Illusies

06-06-07 Gepost door: Maarten van Maarschalkerwe.. Comment (1) Categorie: fotografie

mini Z-Shirt

Voor degene die het nog niet wisten. Het is spruiten tijd bij Zicht! Ja, ook wij worden een dagje ouder(s). In onze collectie Z-shirts is ook een kleine maat opgenomen. Zie hier Maarten, zoon van onze office manager Marion.

04-06-07 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comment (1) Categorie: entertainment

Foto rolletjes?

Toen ik in Delft studeerde en in de weekenden met een Bokhoven ijsje over de Markt slenterde dacht ik: "Waarom niet een centraal punt waar al die toeristen hun foto's kunnen ophalen?  Al die Jappanners die allemaal hun rolletjes gaan ontwikkelen met vrijwel dezelfde kiekjes. Zonde van de energie!".

Kijk eens op deze website. Het lijkt erop. Alle online foto's van het San Marco plein bij elkaar in een schitterende interface.

03-06-07 Gepost door: Maarten van Maarschalkerwe.. Comments (0) Categorie: algemeen

Evolutie

Gepikt van Lentetijd. Erg leuk! Eigenlijk had er een Bugaboo voor moeten staan. Iets voor Jelle?

25-05-07 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comment (1) Categorie: technologie

Fish and Chips

Ik kwam deze tegen op nu.nl Vissen voorzien van een RFID tag zwemmen langs een reader. Op een ernaast hangend display zie je wat voor een vis het is. Diergaarde Blijdorp tippen? Deel bij de ingang PDA's uit. Bij elk dier dat je tegkomt komen er automatisch instructies in beeld. Dit exemplaar niet in de ogen kijken!  Bokito kan veel hebben. Zo'n sjippie in zijn nek trekt 'ie vast wel

23-05-07 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comments (0) Categorie: design