Helicopter vs. camera

Wat je krijgt als je de framerate van je camera precies synchroniseert met de omwentelingssnelheid van de rotorbladen van een helicopter? Dit dus :P

21-05-07 Gepost door: Jelle-Jan van Veelen Comments (0) Categorie: technologie

Paris Texas

De laatste in een serie van drie. Ik kan niet stoppen . Deze film wil ik ook nog delen met jullie: Paris Texas. Als je hem gaat kijken (als het goed is ken je hem al) zorg ervoor dat je niet in slaap valt! Toch is het de beste film EVER. Of zeg maar een top vijf Road Movie. Dit frament is de kern en voor mij nog steeds een zakdoekjes scene. Om mijn tranen weg te vegen wel te verstaan......Houden jullie deze 10 min. vol? Geloof me. Deze film MOET je ook gezien hebben.

Deze link laat meer van de film zien. Travis loopt doelverloren door de woestijn. Zijn broer pikt hem op en brengt hem weer tot "leven". Travis heeft een zoontje Hunter. Samen gaan ze op zoek naar zijn moeder. Een ongelooflijk mooi liefdesverhaal!

De film leeft nog steeds (3 months ago) met als commentaar "Coldplay!!!! this movie has one of the best sound tracks ever and you put this twee lameo dad-rock over it.
idiot
" Daar ben ik het eigenlijk wel mee eens.

20-05-07 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comments (0) Categorie: algemeen

American Beauty

Na weer een avondjes "jij buizen" kwam ik er achter dat er van films heel veel verschillende trailers worden gemaakt. Twee post's geleden deed ik American beauty te kort. Deze trailer laat je zonder tekst voelen waar de film voor staat. De trailer begint ook met een scene waarin de hoofdrol spelers samen naar een dansend plastic zakje kijken. Ook voor mij een prachtig shouwspel

 

20-05-07 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comments (0) Categorie: film

Look both ways

Mijn vorige post bracht me om even te surfen en op zoek te gaan naar een trailer van een ongelooflijk prachtige film.

Meryl is kunstenares en heeft iedere dag wel angstvisioenen. Ze ontmoet op een noodlottige dag de persfotograaf Nick. Er ontspint zich een een paar dagen een innige band. Maar het noodlot slaat weer toe, of had het al toegeslagen? Look both ways is een prachtig verhaal dat ons allemaal kan overkomen. Blijf in je leven altijd twee kanten op kijken! Niet alleen bij oversteken. Deze film MOET je gezien hebben.

16-05-07 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comments (0) Categorie: film

Alles?

Is het zo gegaan? Een prachtige animatie laat zien hoe het zou kunnen gebeuren. En luister vooral naar de mooie muziek (eerste deel is soundtrack van American Beauty (1 van mijn favoriete fims))

16-05-07 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comment (1) Categorie: film

Mannenbrandstof

Een super mooie viral van onze Rotterdamsche vrienden IN10. Het artwork is echt een lust om naar te kijken. Je krijgt trek in Snickers. Ik zweer het je

15-05-07 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comments (0) Categorie: algemeen

13 Gigapixel

Wat krijg je als je meer dan 2000 foto's van 12 Megapixel aan elkaar plakt? Precies, 's werelds grootste panorama-foto van in totaal 13 Gigapixel. In twee uur tijd geschoten in Harlem, en daarna in een dag aan elkaar gestiched. Indrukwekkend!

Zo'n 3 jaar geleden was dit record-formaat overigens nog in handen van TNO / TUDelft, die een foto van 2.5 gigapixel wisten te fabriceren: Gigapix/Gigazoom.

Harlem 13 Gigapixel panorama

11-05-07 Gepost door: Jelle-Jan van Veelen Comment (1) Categorie: games

Google Analytics vernieuwd

Google Analytics is vernieuwd. De hele interface is op de schop genomen, en van wat ik er tot nu toe van gezien heb, is dat een ontzettende verbetering.

Nog niet alle accounts zijn overgezet naar de nieuwe versie, maar dat gaat allemaal binnen de komende weken gebeuren.

Vernieuwde Google Analytics tour

09-05-07 Gepost door: Jelle-Jan van Veelen Comments (0) Categorie: fotografie

Door ons gemaakt spel gelinkt op De Lijst

Ik was vanochtend braaf m'n RSS feeds aan het lezen toen ik een berichtje tegenkwam op De Lijst. Altijd leuk om publiciteit tegen te komen voor iets wat je zelf gemaakt hebt .

FMGC Game

07-05-07 Gepost door: Meinaart van Straalen Comment (1) Categorie: internet

Bloemetje planten & Z-shirtje winnen?

Daar is ie dan, wat later dan gepland, excuses: nieuwe interactie op de blog!

Met een waanzinnig mooi uitzicht op de Coolhaven, hebben we natuurlijk niet veel te klagen, en dat doen we dan ook niet....
Maar een lekker tuintje met vrolijke blommekes zou best leuk zijn afentoe, al is het alleen maar om inspiratie op te doen.
Vandaar onze nieuwe virtuele creatie: de Zicht tuin. Plant een bloemetje en maak kans op een Z-shirt!!!

03-05-07 Gepost door: Seb van Deursen Comments (5) Categorie: internet