Censuur op internet

Leuk is dat: hoe meer een partij probeert te voorkomen dat bepaalde informatie op internet terechtkomt, hoe meer mensen daar juist geen gehoor aan geven.

De AACS LA (ofwel Advanced Acces Content System Licensing Administrator) vond het niet zo heel grappig dat de vrijwel onkraakbare code die nodig is voor het decoderen van HD-DVD's ergens was opgedoken. Van bijvoorbeeld Google wordt nu geeist dat ze alle websites die de code publiceren, uit de index verwijderen. En dat zijn er nogal wat.

De social newssite Digg heeft na een storm van protest van gebruikers zelfs besloten om nieuwsberichten over de code niet meer te censureren, met als mogelijk gevolg de complete ondergang van Digg op de koop toe.

En zo lijkt de geschiedenis zichzelf te herhalen. Ongeveer 8 jaar geleden publiceerde 'DVD' Jon de code van DeCSS, waarmee het mogelijk werd om DVD's te rippen. Honderdduizenden pagina's namen de source over, en er werden zelfs t-shirts gedrukt met de sourcecode erop.

Het is de filmindustrie nooit gelukt om de verspreiding van de code tegen te gaan, en dat zal nu ook niet gebeuren. Internet laat zich niet censureren, daar is het gewoon té groot voor.  

02-05-07 Gepost door: Jelle-Jan van Veelen Comments (0) Categorie: algemeen

Gefelicteerd met je 25ste

Je staat nog ergens op mijn zolder. Heb je een paar jaar geleden nog even aangesloten. Je voeding begaf het prompt. Sorry. Zou je zo weer aan de praat kunnen krijgen maar heb geen tijd. Het spijt me. De liefde blijft nog steeds, geloof me. Ik zal je echt weer eens uit de doos halen. Je bent voor mij een onvergetelijk stukje inspiratie geweest. Door jou heb ik een aantal zaken spelenderwijs leren doorgronden. Moest het atijd voor je opnemen als mijn C64 vriendjes gingen blaten. Maar jouw syntax en stabiliteit zal altijd bij me blijven. Dank je voor alle jaren en op naar je 50ste! 

23-04-07 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comment (1) Categorie: internet

Arme arm

Met Jorgen zijn we druk doende een proeftoets voort het CBR te lanceren. Donderdag jl. knalt hij onderuit op zijn fiets. Met hart voor de zaak bracht hij samen met ons de klus toch tot een goed einde. Als homage zijn arm arme in beeld.

16-04-07 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comments (2) Categorie: technologie

Verfrissend

Heel gaaf gedaan, zeer origineel.

(via Gert Jan)

16-04-07 Gepost door: Jelle-Jan van Veelen Comment (1) Categorie: algemeen

Naam

De vraag die ons momenteel allemaal bezighoudt, is natuurlijk niet "Is Holleeder vergiftigd?", maar "Hoe zal de pasgeboren dochter van Willem Alexander en Maxima gaan heten?".

Aan de lunchtafel kwamen wij tot de volgende mogelijkheden:

  • Anita
  • Angela
  • Andrea
  • Anja
  • Adriana
  • Amanda 
  • Anna
  • Agatha
  • Andromeda
  • Aradona (jaja, je bent half Argentijns of niet ;))

Nog meer suggesties?

11-04-07 Gepost door: Jelle-Jan van Veelen Comments (7) Categorie: campagnes

Afpersbericht

Vandaag in de mailbox, het mooiste persbericht dat ik ooit onder ogen kreeg.
Lees 'm hier.

Zicht draagt de het Duchenne Parent Project een warm hart toe, en sponsorde de actiewebsite kosteloos. En nu is het dus aan jullie: lever je oude mobiele telefoon in, en help hiermee het onderzoek naar de dodelijke spierziekte Duchenne.

Gastjes van Duchenne

10-04-07 Gepost door: Jelle-Jan van Veelen Comment (1) Categorie: algemeen

A Blog is Born

Een leuke blog van onze Amsterdamse vrienden (ja ze bestaan) waar ik hoge verwachtingen van heb. Als industrieel ontwerp buro heeft Springtime een reputatie hoog te houden. Lukt dat ze ook met bloggen? De eerste post's zijn al leuk.

10-04-07 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comments (0) Categorie: campagnes

You must be The Dutch Guy

Vooruit, omdat het vrijdag is, de nieuwe commercial van Centraal Beheer. Deze keer ook weer met game erbij, jammergenoeg alleen niet zo indrukwekkend als The Calucci Game (maar die was dan ook wel heel erg vet gedaan).

De nieuwe Centraal Beheer commercial

06-04-07 Gepost door: Jelle-Jan van Veelen Comments (0) Categorie: internet

Transformer costumes

Ik was er vroeger verslingerd aan, aan de Transformers. Blijkbaar zijn er nog steeds mensen die het helemaal te gek vinden.
En dat is voor ons weer leuk om naar te kijken:

Transformer Costumes

06-04-07 Gepost door: Jelle-Jan van Veelen Comments (3) Categorie: campagnes

Wethoudertje pesten?

Kreeg een big  toen ik dit artikel las. Ik bewonder wel dat Zoetermeer het experiment aan durft. Aan de andere kant mis ik gevoel voor realiteit. Het gat tussen burger en bevolking eerst maar eens dichten in de echte wereld? Het CDA wil een verbod op investeringen.

29-03-07 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comments (0) Categorie: entertainment