Filmpje uit de oude doos

Ter gelegenheid van ons 10-jarig bestaan hebben we een aantal filmjes uit de oude doos opgescharreld. Hier zie je een aantaal beelden van het eerste Zicht-uitje, in 1999.
Bestemming: het 3D park in Poitiers!

23-01-07 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comments (0) Categorie: entertainment

User Interfaces voor Dummies

Misschien komt het omdat mijn zoontje Milan, net vier jaar, op school zit. Als ik nu als ik dit soort fragmenten zie stel ik me de vraag wat hem over 10 jaar allemaal te wachten staat.
Voor nu moet hij het doen met mijn PC afdankertje naast zijn bed. Daar kan hij al een beetje mee overweg. Toen ik hem moest uitleggen hoe je de computer, Windows98, uitzet lag ik in een deuk. "Papa, waarom moet ik eerst op START klikken om de computer uit te zetten? Da's toch raar....". Ik smolt helemaal. Over tien jaar zal dat wel voorbij zijn.

 

22-01-07 Gepost door: Maarten van Maarschalkerwe.. Comments (2) Categorie: entertainment

Hoezo Rich Media?

Tijdens het voorbereiden van een spreekbeurt kwam ik deze oude link tegen. Ikea heeft er nog meer media geweld toegepast. Of het zijn doel voorbij streeft? Wie zal het zeggen. Neem zelf maar even een een kijkje in de keuken.

 

Rich Media top voorbeeld

22-01-07 Gepost door: Maarten van Maarschalkerwe.. Comments (0) Categorie: technologie

Winnaars Zicht game 2006/2007 bekend!

Er lopen weer minstens 5 gelukkige mensen op aarde rond dezer  dagen: de winnaars van de Zicht Kerst / Oud&Nieuw Game 2006-2007. Zij zullen het fameuze Z-shirt binnenkort ontvangen.
Job kelderman, Jantina, Robert, Frans Schutte en Remy Peters: gefeliciteerd namens alle Zichters!

Voor degene die eind februari 2007 het record van Job weet te verbreken, hebben we een fraaie Ipod Shuffle klaar liggen.
Zet 'm op!

22-01-07 Gepost door: Seb van Deursen Comments (3) Categorie: internet

De aarde groet u!

Van deze link ging mijn hart weer sneller kloppen. Prachtig om te zien hoe je bestaande technieken kunt inzetten op een manier die niemand ooit had kunnen voorspellen.

19-01-07 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comments (3) Categorie: algemeen

Floris Drupsteen online

"Een nieuw jaar. Dus ook een nieuwe site. Die van mij heb ik zojuist afgerond en staat klaar op:.....". Een quote van Floris Drupsteen himself
Bewonder zijn website zelf en vergeet niet te klikken op de video-clip die hij voor Ferry Corsten heeft gemaakt. Mooi werk Floris!

Floris Drupsteen

18-01-07 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comment (1) Categorie: internet

Licht met Zicht

Peter bedankt! Klein probleempje. Iedereen denkt natuurlijk dat dit ge-photoshopt is...
Voor de ZichtBlog-readers, ik heb natuurlijk Peter uitvoerig gevraagd naar SMS-koppelingen, 3D shows en meer. Hij weet er alles van!

Laser verhuurbedrijf

18-01-07 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comment (1) Categorie: internet

HTML-email en Outlook 2007

Op De Lijst las ik net dat Microsoft heeft besloten om in het emailprogramma Outlook voortaan Word te gaan gebruiken als HTML-parser, in plaats van Internet Explorer.

So what, was mijn eerste reactie. Maar na het lezen van dit en dit vond ik dat toch wel een zeer merkwaardige beslissing. Het heeft namelijk gigantische consequenties voor de manier waarop HTML-emails op te maken zijn. In één klap even een jaar of 6 terug in de tijd.

Ik ben niet zo'n Microsoft-basher, maar ik moet zeggen dat ik hier dus geen pepernoot van begrijp. Rare jongens, daar in Redmond...

15-01-07 Gepost door: Jelle-Jan van Veelen Comments (7) Categorie: algemeen

Zin om iets te slopen?

Als je erg gefrustreerd bent en zin hebt om iets te slopen is het wellicht slim om eerst eens langs de onderstaande sites te surfen. Wie weet is het genoeg om je sloopdrift te luwen :).

Mocht het niet geholpen hebben tegen je frustratie dan hoop ik op z'n minst dat je hebt kunnen lachen ;).

11-01-07 Gepost door: Meinaart van Straalen Comments (6) Categorie: internet

Run <s>Forrest</s> Muggezifter Run

Even een luchtig berichtje op de vroege morgen. Een Nederlander met de nickname "Muggezifter" heeft wel een grappig concept bedacht. Namelijk de timer van z'n digitale camera op 2 seconden zetten en dan zo hard mogelijk wegrennen. Zorgde bij mij in ieder geval voor een brede glimlach .

http://runningfromcamera.blogspot.com/

10-01-07 Gepost door: Meinaart van Straalen Comments (6) Categorie: algemeen