Nieuwe Vista fonts

Met het uitkomen van Microsoft's nieuwe besturingssysteem Vista, lijkt er ook een einde te komen aan het bijna verplichte gebruik van uitgekouwde fonts als Arial, Verdana, Tahoma en Times New Roman.

Microsoft heeft een aantal nieuwe fonts laten ontwerpen en deze zijn (ook als je geen Vista of Office hebt) gratis te downloaden.

Ik heb ze even geinstalleerd en er even een viewertje voor gebouwd, gewoon om even te zien hoe die fonts renderen in verschillende groottes.

Het zal helaas nog wel even duren voordat een meerderheid van de internetters de fonts ook heeft geinstalleerd. Maar zolang je voor goede fallback alternatieven zorgt, is er natuurlijk niets op tegen om ze nu al in websites te gaan gebruiken.

Tot slot nog een leuk weetje: twee van deze fonts zijn door Nederlanders ontworpen. De Calibri door Lucas de Groot, en de Cambria door Jelle Bosma.
Meer informatie hier.

Microsoft Vista font viewer

05-01-07 Gepost door: Jelle-Jan van Veelen Comment (1) Categorie: technologie

Film van het jaar 2006

En wat is jouw favoriete film van 2006?
Filmfreaks kunnen hun stem weer uitbrengen, altijd leuk. Meteen goede gelegenheid voor diverse 'oh ja, die was ook wel erg lekker' momenten en het opstellen van een 'die moet ik zeker nog gaan huren' lijstje.

De inzending sluit op 12 januari, en er is niets te winnen, maar laten we eens proberen of we dit jaar echt een goede film op nummer 1 kunnen krijgen!
Stemmen dus!

05-01-07 Gepost door: Seb van Deursen Comments (4) Categorie: algemeen

Choice is everything

Briljante reclame-uiting voor een Australische occasion-website.

Check ze op adsoftheworld.com:
hier, hier en hier.

04-01-07 Gepost door: Jelle-Jan van Veelen Comment (1) Categorie: film

Superb wines, great food, fantastic movies, hot cars and much more

Bezoek eens de Anti Helden weblog als je in een luxe mood bent. Maurice van Bussel heeft een neusje voor zalm, amazing vakanties en designer fashion. Alles door een Dutchy in het Engels geschreven.  Maurice is de taal zeer machtig.

"...I despise the Calvinistic approach that many people in Holland have when it comes to treating yourself. That fine food can only be enjoyed during celebrations, and champagne should only be consumed during the festive days. You only live once, and you’d better make the very best of it..."

Cheers Maurice

Anti-Helden Blog

04-01-07 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comments (0) Categorie: algemeen

Dutch Bloggies 2007

Ook dit jaar worden ze weer georganiseerd: de Dutch Bloggies, oftewel de prijs voor beste Nederlandse weblogs van 2006.

Voor het Zicht weblog komen ze misschien een beetje te snel, maar het kan natuurlijk nooit kwaad om ons van een nominatie voor 'Beste Corporate Weblog' te voorzien ;)

Dutch Bloggies 2007

03-01-07 Gepost door: Jelle-Jan van Veelen Comments (0) Categorie: design

Beste Getaxeerde Klant, De post bank.......

Mijn eerste "Phishing ervaring". Een seer zlecht geschreven e-mail moest me verleiden om ergens mijn online bankgegevens achter te laten.Het schijnt de vage russen, in dit specifieke geval, toch te lukken om op deze wijze data te verzamelen en rekeningen te plunderen.
Wat heb je allemaal tegenwoordig nodig om je PC, en dus jezelf, te beschermen?

 • anti virus filter
 • firewall
 • spam filter
 • anti phishing technologie
 • pop-up killer
 • kindersloten
 • data shredder
 • privacy guard

Wat zou er nog allemaal aankomen?

 • real update guard
 • nonsense content blocker
 • pink picture filter
 • ...

28-12-06 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comments (2) Categorie: internet

Second Life wordt open source

Linden Lab gaat volgend jaar de broncode van chat-omgeving cq. virtuele wereld Second Life vrijgeven. Goed plan van de makers van Second Life, want het zou anders zo maar kunnen dat dé hype van dit moment na al dat rumoer een stille dood sterft.

Er gaat een hoop geld om in Second Life (de afgelopen 24 uur al $929.939 volgens hun eigen site), dus het begrijpelijk dat de makers er alles aan proberen te doen hun cashcow in de lucht te houden. Met deze beslissing lijkt me dat een aardige stap in de goede richting, hoewel ik nog steeds wel erg benieuwd ben hoeveel mensen er uiteindelijk écht een tweede leven gaan leiden.

Second Life wordt open source

27-12-06 Gepost door: Jelle-Jan van Veelen Comments (0) Categorie: internet

Flash gebruiken in atk

Zoals je mischien weet, maken we bij zicht regelmatig dingen met atk. (dit blog werkt ermee ).

Laatst zat ik dus te denken, dat het wel cool zou zijn als je daarin wat uitgebreidere attribuutjes in zou kunnen gebruiken. En Zicht zou Zicht niet zijn, als dat dan geen flash zou zijn :)

Na wat knutselen (je neemt eens een dag vrij...) heb ik wat leuke dingetjes gemaakt, die mischien als inspiratie voor anderen kan dienen (er komen nog wat vrije dagen aan )

op bram.dev.zicht.nl/atk heb ik eea neergezet.

inloggen met administrator / demoMe

Hier vind je als eerste een menuitem "flashTest" met mn eerste werkende ding, een slidertje (jaja). Daaronder 1 die ik zelf erg leuk vind, het atkGoogleEarthAttribute .

Dan als tweede een productenbeheermodule, , mischien iets voor bij de zichtkoelkast, met dank aan het ongetwijfeld vele werk van barcodepedia.com, zoeken met atk, de 3.0 way :)

nog niet alles is 100% foolproof soms... daarom noem ik het nog Beta ;)

24-12-06 Gepost door: Bram Bruurs Comments (2) Categorie: internet

EGM Website online!

Toen ik aantal weken geleden hoorde over de verkiezing van beste architectenwebsite van Nederland (Freddy) moest ik gelijk denken aan een productie waar wij op dat moment mee bezig waren. Helaas waren op dat moment de genomineerden al bekend en waren we dus sowieso te laat met het inzenden van onze productie.

Inmiddels staat de website van EGM Architecten (want daar had ik het over) wel online!

Wat vinden jullie? Is de EGM Website beter dan publiekswinnaar "Bureau SLA" of jurywinnaar Verhoeven CS?

Mijn mening laat zich raden ;). Maar ik ben dan ook niet onbevooroordeeld.

22-12-06 Gepost door: Meinaart van Straalen Comments (7) Categorie: internet