Begin je dag met wat adembenemende landschappen

Een mooie manier om je dag te beginnen; Adembenemende landschappen van fotograaf Marcin Jagiellicz.

Adembenemende landschappen (Fotograaf: Marcin Jagiellicz)

22-12-06 Gepost door: Meinaart van Straalen Comments (7) Categorie: campagnes

Nieuwe iconen Adobe CS3 uitgelekt

Ik las net op de blog van Peter Elst dat de iconen voor de Adobe CS3 pakketten zijn uitgelekt. Een hoop mensen dachten dat het icoon dat werd gebruikt in de pas uitgebrachte beta versie van Photoshop CS3 een placeholder was. Maar het blijkt een geheel nieuwe huisstijl te zijn voor de Adobe paketten. Dit is bevestigd door John Nack die bij Adobe werkt.

Persoonlijk vind ik de nieuwe huisstijl echt een ramp. Het onderscheiden van de verschillende iconen lijkt mij erg moeillijk. Op deze pagina kan ik de meest bekende producten wel onderscheiden (zoals Photoshop/Illustrator/Flash etc.) maar voor de rest kan ik echt niet zien welke producten de iconen aanduiden. Laat staan wat voor soort producten het betreft.

Wat is jullie mening?

Nieuwe huisstijl Adobe CS3 Icons

21-12-06 Gepost door: Meinaart van Straalen Comments (3) Categorie: fotografie

Mouse Rage Syndrome

Na de beruchte RSI en vierkante oogjes, is er nu het Mouse Rage Syndrome.

De eerste tekenen van mouse rage zijn versnelling van de hartslag, verhoogde transpiratie en een hardhandige omgang met de muis die gepaard gaat met vloeken. Dit wordt vooral veroorzaakt door trage websites, onoverzichtelijke sites en ongevraagde reclame-uitingen.

Opgepast!

20-12-06 Gepost door: Jelle-Jan van Veelen Comments (0) Categorie: design

Battlefield2142 is uit

Helaas, het is zover. Na Battlefield1942, die zich in WOII afspeelt en Battlefield2, met angstaanjagende beelden uit Iraq nu een nieuwe versie. Je moet deze games echt ervaren! Met 64 gamers tegelijkertijd in een super mooi uitgedetailleerd landschap in Humvees crossen. Met zijn tweeen in een helicopter springen en op jacht gaan naar die ene sniper ergens in de heuvels. Ik hou ermaar gelijk over op.

Battlefield2142 speelt zich af in de toekomst. Dus....weer een nieuwe grafische kaart van 500,- euro nodig en vele uren extra voor het slapen gaan verknallen. Ik was net weer eens begonnen aan een boek. Haak dus maar even af....helaas....

Battlefield2142

20-12-06 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comments (6) Categorie: fotografie

Beste foto's van 2006

Na vorig jaar, heeft Time Magazine ook dit jaar weer een overzicht van de (volgens hen) beste foto's van het jaar geplaatst.

Het is allemaal wel door een redelijk Amerikaanse bril bekeken, want vrijwel alles heeft wel iets te maken met de Amerikaanse (buitenland)politiek.
Desalniettemin de moeite waard om eens te bekijken.

Het wachten is op Reuters, die over het algemeen een gebalanceerder overzicht weten te geven.

Time Magazine Best Photos of the year 2006

15-12-06 Gepost door: Jelle-Jan van Veelen Comment (1) Categorie: algemeen

Lost Boys ript 4 jaar oud concept van Zicht

Vandaag zag ik in de RSS-feed van eBase dat Lost Boys voor Interpolis een vuurwerkshow heeft gemaakt. Dat kwam mij wel erg bekend voor . Zicht heeft namelijk in 2002 al een keer iets gemaakt wat wel erg hierop lijkt: http://vuurwerk.zicht.nl/home.html.

Shame on you Lost Boys .

15-12-06 Gepost door: Meinaart van Straalen Comments (6) Categorie: games

Elke week mooie foto's

De Belgische tegenhanger van het bij Zicht zeer bekende fotoforum DutchPhotoZone (DPZ) is het forum van Belgium Digital. Zij publiceren elke week (volgens mij op maandag) de beste foto's van de voorgaande week. Als je van mooie (amateur) fotografie houdt is dat zeker een aanrader!

Belgium Digital Hall of Fame van week 49

14-12-06 Gepost door: Meinaart van Straalen Comments (0) Categorie: internet

JSON als XML alternatief

Voor uitwisseling van data tussen verschillende programmeertalen wordt traditioneel vaak XML gebruikt. Nadeel van XML kan de grote extra hoeveelheid data zijn die meegezonden wordt voor de opbouw en identificatie van de structuur. JSON is een op javascript gebaseerde notatie die juist op een vrij schone wijze datastructuren aan kan bieden aan diverse programmeertalen.

JSON volgens de WIki

14-12-06 Gepost door: Jurg Roessen Comments (0) Categorie: algemeen

Zylom.nl website van het jaar

Spelletjessite www.zylom.nl is dinsdag in Amsterdam uitgeroepen tot Website van het Jaar 2006. Het Nederlands publiek kon stemmen op 140 geselecteerde websites, verdeeld over veertien categorieën. Het is de derde editie van de verkiezing. Vorig jaar won de site van de Postbank. Dit keer zijn bijna 350.000 stemmen uitgebracht.

Zylom.nl website van het jaar

13-12-06 Gepost door: Jeroen Guichelaar Comments (5) Categorie: film

0.002 What???

Wij van Zicht zijn een leuke combinatie van techneuten en vormgevers en bij ons krijg je altijd een deskundig persoon aan de lijn.

Dat zeker niet bij grote bedrijven het geval is bewijst Verizon, een grote Amerikaanse internet provider.
Verizon presteert het om vol te houden dat .002 dollar het zelfde is als .002 cent.....

Luister zelf naar de opgenomen gesprekken met de helpdesk.

13-12-06 Gepost door: Sybolt Ettema Comments (0) Categorie: algemeen