Landmark in computer entertaiment

Eerst een kleine introductie. Gisteren is onze topper getuigenverhalen.nl gelanceerd. Het is een website waar je door interviews van ooggetuigen van de Tweede Wereldoorlog kunt zoeken. Daartoe zijn alle interviews middels taal- en spraaktechnologie, geleverd door Telecats, voorzien van tijdcodes per uitgesproken woord.

Die spraaktechnologie wordt al breder toegepast dan je zult vermoeden. Kijk maar eens op de website van Telecats. Welnu, daar trof ik een filmpje over Project Natal waar ik eigenlijk altijd al een beetje sceptisch over ben geweest. Maar ik ben nu om en denk echt dat deze technologie een Landmark in wording is.

17-09-10 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comments (3)

De toekomst van beeldschermtechnologie

Of: hoe open innovatie een bedrijf vooruit kan helpen

Via Twitter kwam ik op onderstaande video van Youtube terecht. Het Zweedse bedrijf TAT (The Astonishing Tribe) is gespecialiseerd in user interfaces, en vroeg zich af hoe beeldschermtechonologie er over 4 jaar uit zou kunnen zien.

De manier waarop ze hiermee aan de slag zijn gegaan verdient wat mij betreft ook zeker de aandacht: door een platform te bieden waarop iedereen mee kan denken en discussiëren, zijn allerlei ideeën en suggesies verzameld.

De volgens deze community beste ideeën zijn vervolgens uitgewerkt, en het eindresultaat na twee weken brainstormen is deze inspiratievolle video. Heel mooi gemaakt, bordevol input die niet vanuit TAT zelf komt, een leuk kijkje in de toekomst, en voor TAT zelf natuurlijk een hele mooie showcase.
Wat mij betreft een schoolvoorbeeld van hoe een bedrijf internet in kan zetten om vakgenoten, klanten maar ook doodnormale internetters te betrekken bij hun core business. En uiteindelijk wordt iedereen daar beter van.

Meer informatie over het project staat op de open innovation pagina van TAT.

08-09-10 Gepost door: Jelle-Jan van Veelen Comment (1) Categorie: technologie

HTML5 Chrome demo

The Arcade Fire is een Canadese rockband. En wat als je als rocker een video van je nieuwe nummer wilt laten maken? Dan stap je naar Google en vraag je....maak eens iets in HTML5. Zier hier het resultaat. Wel in Chrome bekijken voor optimaal resultaat....

01-09-10 Gepost door: Maarten van Maarschalkerweerd Comment (1)

Verslag Strandvolleybal.net

Het zit er weer op, ons jaarlijkse dagje Strandvolleybal.net. Dit evenement dat uitsluitend voor online (media)bureaus wordt georganiseerd, beleefde dit jaar haar 10e editie. Zicht was voor de derde keer op rij present en deed een dappere poging om alsnog het felbegeerde Gouden Netje binnen te hengelen.

Spierpijn & Champagne

De dag begon zoals hij eindigde, met veel hemelwater, al spande de ochtend de kroon en dat deed het ergste vermoedden voor de rest van de dag. Gelukkig was die vrees ongegrond want gedurende de dag nam de zon steeds vaker de overhand. Aan het einde van de dag resulteerde dat zelfs in flink gekleurde gezichten! Tijdens de gezamenlijke warming up werd bij sommige Zichters op pijnlijke wijze duidelijk dat het Voetbalfest van de avond ervoor best impact heeft op je spieren. De eerste wedstrijd voor het Zicht team zou pas anderhalf uur later van start gaan en die wachttijd hebben we dan ook gevuld met oefenen en tactieken bedenken. De oproep van het wedstrijdmanagement dat de eerste dame die in de jacuzzi plaats zou nemen een glas champagne zou ontvangen zette onze officemanager er toe aan om in rap tempo de bubbels op te zoeken. En met succes!

Strandvolleybal.netGoede start!

Onze tactiek en training wierpen direct hun vruchten af toen we de eerste wedstrijd ook daadwerkelijk wonnen. Ook de tweede wedstrijd werd in ons voordeel beslist. Tijdens de wedstrijden werd er na elke 5 punten gewisseld van helft om iedereen gelijke kansen te bieden in de omstuimige wind. Niet zelden kwam een geserveerde bal op een heel andere plaats weer op aarde dan in eerste instantie gepland was. Een groot deel van de punten werd dan ook aan uit-ballen toegewezen.

Strandvolleybal.netBlo-karts & Segways

Onze derde wedstrijd werd ook gewonnen, maar de vierde verliep minder goed en de tegenstander wist een flinke puntenvoorsprong op te bouwen door strak geserveerde ballen die voor enige onrust en verdeeldheid zorgde binnen het Zicht-team. Helaas hebben we deze achterstand niet meer in weten te lopen en was het eerste verlies een feit. De ruimte die er tussen deze en de volgende wedstrijd zat hebben een aantal Zichters benut om eens in de beschikbaar gestelde Blo-karts te stappen. Deze door zeilen aangedreven wagentjes halen bij een juiste bediening akelig hoge snelheden en geven je het idee even flink laag te vliegen. Overmoedigheid of onzorgvuldigheid werd echter bestraft met zijligging. Een minder spannend maar wel erg 2.0 tijdverdrijf was het parcours met Segway's. Een prachtig vervoersmiddel als je spierpijn hebt :)

Strandvolleybal.netMooie derde plek

Later die middag was er nog steeds een wedstrijd te gaan, en na een verbeten strijd werden die helaas verloren. Onze totaalscore was helaas te laag om door te mogen naar de finalerondes. Voor ons eindigde het toernooi, maar dat nam niet weg dat we nog even heerlijk konden nagenieten van het weer, de riant verzorgde barbecue en de Corona's en champagne die de deelnamebeker vergezelde. De beker pronkt inmiddels in de prijzenkast, de spierpijn trekt wat weg en de rode gezichten worden langzaam omgezet in bruintinten. Tot volgend jaar!

Strandvolleybal.net

30-08-10 Gepost door: Jurg Roessen Comment (1) Categorie: bureau

Voetbalfest `10

Afgelopen vrijdag was het eindelijk zo ver: Voetbalfest'10, het jaarlijkse voetbaltoernooi voor Rotterdamse bureaus.
Van Ara tot Zicht, maar liefst 10 teams gaven acte de présence.

Met een mooi wolkendek boven ons hoofd kon er op twee velden gespeeld worden. Professionele scheidsrechters hielden een stevig oogje in het zeil. Er werd fanatiek maar fair gevoetbald. Leuk om eens op een andere manier te strijden (lees: pitchen) tegen vakgenoten. Met ons veelzijdige team van topsporters hebben we welgeteld één wedstrijd kunnen winnen. Helaas was dit niet genoeg om door te gaan naar de volgende ronde. In de derde helft voelden we het leed langzaam wegvloeien.

Gelukkig konden we al snel aanschuiven bij de BBQ van Café Verhip voor een lekker spiesje en een burger. En natuurlijk werd er ook dit jaar nog lang nageborreld. O, en bijna vergeten te melden: mede-organisator Tam Tam ging uiteindelijk naar huis met de beker. Gefeliciteerd jongens!

Voetbalfest '10

Voetbalfest '10

Voetbalfest '10

30-08-10 Gepost door: Dennis Duinker Comments (4) Categorie: bureau

Ken jij ZIP al?

Met trots maken we de lancering van het Zicht Inspiratie Platform bekend. Ofwel ZIP! Op dit platform delen we voortaan alle interessante insights, feiten en trends die we binnen ons vakgebied tegenkomen.

Online trends
Neem snel een kijkje en spijker jezelf bij over social strategies, brand utilities, online brands en digital trends. Of nog beter: volg ZIP en blijf automatisch op de  hoogte. Wekelijks komen er nieuwe presentaties, whitespapers en video's bij.

Laat je inspireren!

 

27-08-10 Gepost door: Claudia Pieper Comments (3) Categorie: bureau

Supporters gezocht tijdens Voetbalfest '10!

Aanstaande vrijdag organiseert Zicht samen met Tam Tam Voetbalfest '10. Traditiegetrouw staan diverse bureaus uit Rotterdam en omstreken oog in oog voor een serie bloedstollende wedstrijden.

Moge het beste team winnen
Tijdens deze editie maken naast Zicht en Tam Tam ook Ara, .bone, In10, Fabrique, Humanique, Mangrove, Red Kiwi en het combinatieteam van Creative Cube hun opwachting op de voetbalveldjes bij de Schiecentrale.

Sportief weekend
Voor de tien deelnemende teams wacht er na uitreiking van de Voetbalfest Cup een gezellige BBQ bij Verhip. Veel tijd om bij te komen is er voor de Zichters niet. Zaterdagochtend maken we alweer vroeg onze opwachting tijdens Strandvolleybal.net in Wijk aan Zee.

Heb je zin om het Zicht sterrenteam tijdens één van de toernooien aan te moedigen? Kom gerust langs!

Voetbalfest 2010

25-08-10 Gepost door: Jelle-Jan van Veelen Comment (1) Categorie: bureau

Deloitte introduceert de Fair Chance Foundation

Deloitte bewijst dat ze haar corporate social responsibility serieus neemt, en richtte daarom de Fair Chance Foundation op. De stichting biedt jongeren in achterstandssituaties een betere toekomst. Deloitte draagt haar steentje bij door de inzet van mensen, kennis en financiële steun. Om ook alle medewerkers actief bij de foundation te betrekken organiseerde Deloitte de Impact Day. Zicht ontwikkelde voor de Foundation een tweedelige website.

Deloitte Fair Chance FoundationWerving en promotie
De website geeft zowel in- als extern bekendheid aan de foundation. Aan de ene kant stimuleert het Deloitters en partners om zich aan te melden voor Impact Day of zelfs actief eigen diensten ter beschikking te stellen voor de vrijwilligersdag. Intern kunnen collega's zien wie zich al heeft aangemeld. Anderzijds draagt de site bij aan de algemene bekendheid aan de stichting en de maatschappelijke betrokkenheid van Deloitte.

Zicht is verantwoordelijk voor het interactie ontwerp, doorvertaling van de Deloitte huisstijl en techniek.

24-08-10 Gepost door: Jelle-Jan van Veelen Comments (0) Categorie: campagnes

Hoe jong is jouw gehoor?

Beter Horen lanceerde onlangs een spraakmakende campagne waarmee je vanuit je luie stoel je gehoor kunt testen.

Hoorscan.nl

Op hoorscan.nl helpt Herman, de bekende audicien uit de Beter Horen commercials, bezoekers stap voor stap door de test. De werking is simpel: via speakers of koptelefoon krijg je korte geluidsfragmenten te horen. Vervolgens klik je op het bijpassende plaatje. Binnen 5 minuten weet je of je gehoor net zo jong is als jijzelf.

Testers met een minder goede uitslag kunnen via de site direct een afspraak maken voor een uitgebreide hoortest in één van de Beter Horen winkels.

De hoorscan is de meest nauwkeurige en onafhankelijke hoortest die er bestaat. De test is ontwikkeld door de Nationale Hoorstichting en het Audiologisch Centrum van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

Resultaten waar je oren van gaan klapperen
Zicht is verantwoordelijk voor het interactie ontwerp, design, en technische realisatie van de Hoorscan. Sinds de softlaunch in juli is de test al bijna 10.000 keer gedaan. Binnenkort volgt de officiële aftrap van de campagne waarin de online hoorscan centraal staat.

Benieuwd hoe jong jouw gehoor is? Spits je oren op hoorscan.nl.

20-08-10 Gepost door: Jelle-Jan van Veelen Comment (1) Categorie: campagnes

Chatroulette: The Last Exorcism campagne

Chatroulette is in de afgelopen maanden een stille dood gestorven... Of toch niet? De maatschappij achter de horrorfilm The Last Exorcism bewijst dat dienst zich perfect leent voor een weerzinwekkende en impactvolle campagne. Bekijk het filmpje en huiver!

18-08-10 Gepost door: Jelle-Jan van Veelen Comments (0) Categorie: campagnes